Política

Ingressen a presó tres gihadistes residents a Catalunya que van ser detinguts a Bulgària

Els tres joves viatjaven en cotxe cap a Síria per unir-se a l'Estat Islàmic

Els Mossos d'Esquadra els investigaven des del juny perquè sospitaven que s'estaven radicalitzant

Els tres joves gihadistes residents a Catalunya que van ser detinguts el passat 15 de desembre a Bulgària quan pretenien unir-se a l'Estat Islàmic han ingressat aquest divendres a la tarda a la presó en virtut d'una ordre europea de detenció i entrega dictada per l'Audiència Nacional a instàncies dels Mossos d'Esquadra, segons fonts policials.

Els tres suposats militants islamistes tenen 18, 24 i 27 anys, dos són procedents del Marroc i un del Brasil. El més jove vivia a Monistrol de Montserrat i els altres dos a Terrassa i Sabadell.

Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar-los el passat mes de juny perquè sospitaven que s'estaven radicalitzant. Tots ells feien proselitisme de les seves idees a través de xarxes socials com ara Facebook. Aquests indicis permeten processar-los per pertinença a organització terrorista, tot i que encara no s'havia produït de facto la seva unió amb l'Estat Islàmic a Síria.

Els joves van marxar de Catalunya fa pocs dies amb la intenció d'unir-se al grup gihadista i estaven fent en cotxe el trajecte fins a Síria. La policia catalana va alertar aleshores les autoritats internacionals i els tres gihadistes van ser detinguts per la policia de Bulgària el 15 de desembre quan estaven a punt de creuar la frontera entre aquest país i Turquia.

L'Audiència Nacional va dictar una ordre europea de detenció i entrega perquè els detinguts poguessin ser jutjats a l'Estat espanyol. Aquest divendres a la matinada se n'ha fet l'extradició i el jutjat central número 1 de l'Audiència Nacional ha decretat l'empresonament preventiu per a tots ells.

Els tres joves han ingressat aquesta tarda a la presó per finançar l'organització terrorista, un delicte que pot comportar una pena de 20 anys de presó, segons les mateixes fonts policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia