Política

Mas té “moltes ganes” de parlar del cas Innova en un ple monogràfic perquè hi ha “bunyols molt grans”

El president de la Generalitat accepta la celebració d'una sessió extraordinària perquè “no tenen res a amagar”

Recorda que Innova i Sagessa es van gestar durant el mandat del PSC, ERC i ICV a Reus

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acceptat la celebració d'una ple monogràfic extraordinari sobre salut, una demanda que han reiterat diversos grups parlamentaris durant la sessió de control d'aquest dimecres. Responent a la demanda en concret que li ha fet el líder d'ICV, Joan Herrera, Mas ha assegurat que des del Govern tenen “moltes ganes” de portar “informacions de tots aquests anys” sobre la gestació d'Innova i Sagessa, que ha recordat es va produir durant el govern tripartit de Reus (PSC, ERC i ICV). “Hi ha bunyols molt grans”, ha assegurat deixant entreveure possibles irregularitats.

En resposta a Miquel Iceta (PSC) sobre la mateixa qüestió, Mas ha assegurat: “Fem el ple, no tinc res a amagar”. Això sí, ha demanat que en l'ordre del dia del ple monogràfic s'inclogui “un apartat” per parlar exclusivament del cas Innova.

De fet, Mas ha deixat anar durant una intervenció que el govern tripartit de Reus va aprovar el desembre del 2010, quan ja sabien que deixarien el govern municipal, una partida de 46,5 milions d'euros per a l'hospital de Reus.

En resposta a ERC, el president de la Generalitat ha insistit que quan se celebri el ple extraordinari de salut, també caldrà avaluar “els consorcis que s'han creat, on vostès hi eren”. “Tenim ganes de parlar-ne”, ha insistit Mas.

En una altra intervenció, Herrera li ha retret un cop més l'incompliment per part del Govern de la moció sobre el Consorci de Lleida, tot recriminant-li que se salti el mandat del Parlament. Mas ha recordat que el tripartit va dir que les mocions eren “orientatives” per justificar la decisió de fer passar el túnel del TAV pel centre de la ciutat, i pel costat de la Sagrada Família, tot i l'oposició del Parlament.

L'acceptació per part de Mas de celebrar un ple monogràfic al Parlament sobre Salut que inclogui el cas Innova arriba l'endemà de la detenció de la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, (CiU) i vuit persones més en el aquest cas que afecta diverses empreses i centres de Salut de la demarcació de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia