Política

El nou govern de la Bisbal prioritza l'impuls econòmic

L'alcaldessa, Agnès Ferré, creu que és el moment de posar les bases per atraure noves empreses al municipi

La transparència i la regularització de la plantilla municipal, nous reptes del mandat

El pacte de govern entre CiU i el PSC, que ha deixat ERC a l'oposició després de vuit anys de majoria absoluta —el cap de llista dels republicans ni tan sols va prendre possessió del càrrec—, té establert com a prioritat dels pròxims quatre anys posar les bases del que ha de ser el nou impuls econòmic del municipi. L'alcaldessa, Agnès Ferré, considera indispensable començar a treballar en l'establiment de noves dinàmiques que permetin a un elevat percentatge de veïns reincorporar-se al mercat laboral.

La taxa d'atur del municipi supera el 30%, un dels més alts de la comarca. En aquest context, l'àrea de Serveis Socials cobra una importància cabdal. Per a la nova alcaldessa de la Bisbal és primordial que l'accés als ajuts de Serveis Socials siguin justos, justificats i transparents. I aquesta serà la filosofia de treball dels pròxims quatre anys.

El primer pas a fer per trencar la dinàmica econòmica actual és invertir en la promoció dels dos polígons industrials que hi ha al municipi i que estan, en bona part, desocupats. Ferré diu que la Bisbal pot oferir un nus de comunicacions molt avantatjós per a determinades empreses. La proximitat a l'AP-7 i a l'AP-2 és un dels reclams que la Bisbal fa servir i que ha resultat interessant a algunes empreses de logística que es mouen entre Catalunya i Espanya (via Saragossa) o entre els ports de Barcelona i Tarragona. Però també per a algunes empreses productives o de serveis, que s'hi han instal·lat recentment. Ferré creu que aquesta aposta ha d'anar acompanyada de bones polítiques d'ocupació i plans de formació, a més del foment de l'autoocupació a través dels ajuts als autònoms i al sector de l'enoturisme.

LA FRASE

La Bisbal té dos polígons amb molt bones comunicacions i això ens ha de servir per crear ocupació
Agnès Ferré
Alcaldessa de la Bisbal del Penedès (CiU)

LA XIFRA

30,6
per cent
és la taxa d'atur del municipi, contra la qual el govern local vol lluitar implantant noves empreses.

Auditories per definir la plantilla

Un dels objectius del nou govern municipal de la Bisbal del Penedès és regularitzar la plantilla municipal. Segons l'alcaldessa, en els últims anys els treballadors de l'Ajuntament han vist com s'han fet contractes d'obra o per serveis. En aquest moment, segons Ferré, hi ha una vintena de places que no compleixen els requisits formals de l'administració. L'alcaldessa creu, però, que abans de prendre cap decisió sobre la plantilla s'han de fer auditories de legalitat i de personal per determinar en quina situació es troba cada un dels treballadors i quines són les necessitats reals de l'Ajuntament. L'alcaldessa considera que l'Ajuntament té l'obligació de crear les places que siguin necessàries, però ho ha de fer seguint els procediments que marca la llei per a l'administració local.

Així, Ferré no descarta convocar concursos per a algunes places, si els resultats de les auditories fan pensar que això és el més convenient. Però assegura que és molt important que els concursos siguin oberts i que tothom tingui les mateixes oportunitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona