Política

A Ontinyent es valoren els primers cent dies de govern

Les diferents forces polítiques diuen la seua sobre les primeres realitzacions efectuades i la projecció de futur del govern municipal emanat del 24M

La perspectiva és diferent segons l'anàlisi es realitza des de la bancada del govern o del que ocupa l'oposició, com no pot ser de cap altra manera, donada la diferent perspectiva que s'observa.

Per a l'alcalde, el socialista Jorge Rodríguez, “sense triomfalismes i amb humilitat, però el balanç no pot ser més que positiu”.

L'alcalde destaca el compliment de nombroses propostes contemplades al seu programa de govern durant els primers 100 dies de la nova legislatura, 4 anys als quals, apuntava, “tenim per davant tota una sèrie de reptes per a fer realitat els quals necessitarem la implicació del recolzament de tota la ciutadania i entitats locals”.

El primer edil exposava que s'ha posat en marxa “i en temps rècord” el programa de voluntariat contra el foc i un servei de vigilància del Pou Clar “que anem a treballar per millorar-lo”, dues iniciatives que han tingut una molt bona acceptació per part de la ciutadania; i amb la modificació de crèdits aprovada en juliol s'han impulsat la línia d'ajudes a la rehabilitació de vivendes amb 160.000 euros i un altra línia específica d'ajudes destinada al barri de la Vila en el que s'està treballant amb la Generalitat Valenciana.

El també president de la Diputació de València recordava que en aquest període la corporació valenciana ha destinat 71 milions d'euros a inversions sostenibles a la demarcació, dels quals 1,3 milions corresponen a Ontinyent: “aquest tipus d'ajudes sempre venen molt bé, però ens han obligat a centrar els esforços en la tria dels projectes i en el seu disseny”, manifestava.

El paper de Compromís

Per al grup municipal Compromís per Ontinyent, aquesta coalició ha esdevingut imprescindible i la garantia d'un canvi real en la manera d'entendre la política i, sobretot, en la manera de fer.

La valoració de Compromís per Ontinyent dels 100 primers dies de govern a la ciutat és una sensació “agredolça, malgrat que s'han pres bones mesures que no són més que la continuïtat de la legislatura anterior” com afirma Sílvia Ureña com a Secretaria General de Compromís en l'àmbit local.

A la nota de premsa lliurada per aquest grup polític es deixa clar que a Ontinyent hi ha capacitat de diàleg entre PSOE i Compromís i no hi ha dubte que continuaran treballant per millorar el poble.

Joan Gilabert, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament, ha qualificat aquesta etapa com un “temps d'esperança molt superior a les misèries de la gestió del dia a dia, perquè totes les expectatives estan posades als projectes que depenen de la Generalitat o Diputació, i en aquest sentit les coses no van mal”.

Com en anteriors ocasions Gilabert ha afirmat que “compromís està i estarà a l'altura” i li ha ofert diàleg i cooperació al govern socialista d'Ontinyent.

El PP a la contra

Ni què dir té que la perspectiva del PP local dista molt d'aquestes valoracions tan positives que es fan des d'aquesta part de la bancada i posa l'accent en la manca d'atenció que pot provocar la responsabilitat de l'alcalde com a president de la Diputació de València.

Quan a la gestió municipal, assenyalen que l'Ajuntament no ha fet més que seguir la trajectòria que havia marcat l'anterior corporació i “ha viscut de renda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona