Política

Junqueras: “Al país li convé una victòria d'ERC”

El republicà s'erigeix com la formació que millor pot falcar el procés

Rufián carrega contra Ciutadans

Bola de Drac s'està convertint en un clàssic dels mítings d'ERC. Si diumenge Gabriel Rufián recordava que canviar la Constitució és gairebé tan difícil com trobar les set boles de drac, ahir Oriol Junqueras va comparar la transversalitat del seu partit amb un capítol de la sèrie japonesa en què Son Goku i Arale lluitaven plegats a la Vila del Pingüí. Una combinació perfecta per derrotar els enemics, igual que, segons Junqueras, la llista que presenta la seva organització el 20-D.

En aquest sentit, el líder dels republicans va subratllar que a la candidatura hi ha independentistes de “tota la vida”; militants que venien d'Unió –“que sabien que algun dia treurien menys vots que el PACMA”– o també exsimpatitzants del PSC que “mai han deixat de ser socialistes, a diferència del seu partit”. Per Junqueras, aquest conglomerat és extremadament ric i un motiu més perquè els ciutadans votin ERC. “Al país li convé una victòria nostra. Som el millor estímul perquè el procés culmini”, va sentenciar el republicà, que també va animar a acostar-se a ERC aquella gent que es pugui sentir “cansada” o “desanimada” per les feixugues negociacions entre Junts pel Sí i la CUP.

El rival a batre

Per la seva banda, el candidat Gabriel Rufián va carregar contra Ciutadans, que és el rival a batre. El cap de llista dels republicans va demanar que no es regali el relat del procés a “una dreta 2.0 i cool” i va matisar que, encara que Albert Rivera vulgui donar la imatge de progressista, dirigents com ara Alejo Vidral-Quadras, de Vox, li donen suport. En pla irònic, Rufián també va avisar que és més “fàcil que Belén Esteban guanyi un reality show que aprovar la reforma constitucional”.

LA FRASE

Si hi ha gent desanimada que vingui a ERC, perquè nosaltres anem a guanyar
Oriol Junqueras
PRESIDENT D'ERC

Els “soldats” del procés

ERC ja ha anunciat que aquest és l'últim cop que es presentarà a les eleccions espanyoles i que no aniran al Congrés a fer política habitual. Al contrari. Tal com va explicar ahir el número 2 de la candidatura, Joan Tardà, el seu objectiu serà fer de “soldats que executaran les ordres del govern” català. El republicà es va mostrar convençut que CDC farà el mateix i també va receptar a Duran i Lleida una “cura d'humilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles