Política

Rajoy amenaça amb la suspensió de Mas

El líder del PP reitera en un míting a Sevilla la seva defensa de la unitat d'Espanya i promet mà dura amb l'independentisme

Assegura que si el president de la Generalitat no acata la Llei “caldrà aplicar-li els procediments” que aquesta estableix

El president del govern espanyol i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha amenaçat aquest dimarts amb la suspensió del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, si no acata la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la declaració independentista del Parlament.

En un míting electoral del PP a Sevilla, el líder popular ha dedicat una part del seu discurs –la més aplaudida pel públic– a la unitat d'Espanya, que, segons ell, “no es discuteix”. “Som espanyols i la nació espanyola està a la historia, als nostres cors i a les lleis”, ha argumentat.

Com ja és habitual, ha insistit en la sobirania nacional, la igualtat dels drets i deures i el compliment de la Llei.

Ha estat en aquest últim punt on ha introduït una variant: “La Llei s'ha de complir. L'hem de complir tots els que estem aquí i també el president de la Generalitat. I si no la compleix caldrà aplicar-li els elements establerts a la llei” perquè “un país sense llei és un país sense convivència”.

El cap de l'executiu espanyol s'ha referit així a les noves atribucions del TC –impulsades pel PP- que permeten a aquest tribunal suspendre qualsevol càrrec electe que no acati les seves sentències.

Precisament, el president del Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, va afirmar dilluns des del Congrés –on participava a l'acte del Dia de la Constitució- que el TC no pensa actuar de motu propi en aquesta qüestió, i esperarà que sigui el govern espanyol qui li demani.

Autovies andaluses

El president del PP també ha dedicat part del seu míting a Sevilla a destacar les qualitats que, en la seva opinió, té l'Estat espanyol. En particular, ha destacat la seguretat social i les infraestructures.

En aquest sentit, s'ha vantat de la xarxa viària andalusa: “Aquests dies he recorregut les quatre províncies andaluses i no he sortit de les autopistes i autovies”.

Victòria del PP al debat

El president del govern espanyol acaba aquest dimarts la seva etapa de campanya a Andalusia –on ha estat tres dies- i encara set dies que culminaran dilluns a la nit amb el cara a cara amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

En declaracions als mitjans abans d'assistir a l'acte de Sevilla, ha assegurat que el debat televisiu a quatre d'aquest dilluns el va guanyar la seva mà dreta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Rajoy ha justificat la seva absència pel fet que “al PP som un equip i tenim molta gent que pot defensar les posicions, mentre altres només en tenen un”. Segons ell, el president ha de participar només en “els grans debats” que són els que han enfrontat “sempre” el president amb el líder de l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona