El nou alcalde de Torrelles promet canvis al govern i reclama moderació

Jaume Brichs va tenir els vots del grup mixt i d'ERC, que va matisar que no es tracta d'un xec en blanc

El missatge del nou alcalde de Torrelles de Foix, Jaume Brichs, CiU, va aconseguir convèncer el grup mixt i ERC almenys si es té en compte que els dos grups municipals van apostar pel convergent durant la votació. Antoni Villanueva, el cap del PSC, l'altre candidat, només va aconseguir els vots del seu partit. Mentre el regidor del grup mixt, Jordi Fanné –el regidor trànsfuga que ja integrava el govern des que va abandonar el PP– deia que el relleu ha de permetre «calmar els ànims» i, sobretot, els seus, va afegir. El cap d'ERC, Pere Civill, apuntava que «el nou batlle ara té una càrrega important» i deixava clar que el fet que els republicans donessin suport a la votació «no és cap xec en blanc». Per la seva banda, el cap del PSC, Antoni Villanueva, va mostrar-se crític pel relleu «perquè un canvi ara no resoldrà els problemes de l'Ajuntament»; va assegurar que hi ha desavinences al govern, va acusar el govern de mantenir «actituds autoritàries», de fer irregularitats, i va acusar ERC d'haver actuat «amb covardia». Al final del relat, que va ser xiulat en algun moment pel públic que omplia la sala de plens, el nou alcalde va replicar Villanueva donant a conèixer diverses factures, acusant el PSC d'haver estat «un govern que no pagava» i va aconsellar al cap del PSC que «aprengui a ser més moderat, ser més tolerant i dir tota la veritat». Brichs, constructor de professió, era des del 2003 el número dos del partit i el seu nom havia sonat dins del partit com a successor de Torrents en diverses ocasions. L'únic representant de CiU que va assistir divendres al ple va ser el responsable de política municipal de CDC i alcalde de les Cabanyes, Francesc Olivella.

LES FRASES

ERASME TORRENTS
EXALCALDE
«Espero que el canvi porti la pau. A mi, la vara m'ha portat malastrugança»
JAUME BRICHS
ALCALDE
«El PSC ha d'aprendre a ser més moderat. Hi haurà canvis en la manera de governar»
PERE CIVILL
CAP D'ERC
«El suport d'ERC no és un xec en blanc per al govern»
ANTONI VILLANUEVA
CAP DEL PSC
«Un canvi ara no resoldrà els problemes de l'Ajuntament. Hi ha hagut complicitat d'ERC per enderrocar el PSC»

Denunciat o imputat

Ara fa cinc anys, en el mandat anterior, el PSC va impulsar una moció de censura amb un regidor trànsfuga de CiU, Salvador Miralles. Una de les raons adduïdes va ser la presumpta connexió il·legal que l'actual alcalde va fer del seu clavegueram amb el sector del Pla del Setze. El PSC, llavors al govern, va denunciar Brichs al jutjat per prevaricació i malversació de fons públics pel cas. Divendres, el regidor del PSC, Antoni Villanueva, va recordar el cas, sense esmentar-lo, i va dir que s'estava escollint un polític que estava «imputat». Brichs va considerar l'acusació com un insult, va convidar Villanueva que expliqués d'on havia tret aquesta informació i va explicar-li que no hi havia «cap imputació» contra ell. No hi va haver rèplica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona