Política

Les tropes russes es reorganitzen abans de seguir amb els atacs a gran escala

Ucraïna detecta moviments militars de Rússia a la frontera amb Bielorússia

28è dia de la invasió de Rússia a Ucraïna. L’equip militar rus i bielorús s’està movent activament al llarg del territori de la República de Bielorússia i s’acumula al llarg de la frontera amb Ucraïna, segons l’últim informe de l’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna. En aquest sentit, el ministeri britànic de Defensa ha indicat en l’últim informe de defensa militar que les tropes de l’exèrcit rus a Ucraïna estan probablement “reorganitzant-se” al nord del país abans de continuar amb les seves operacions ofensives “a gran escala”.

El ministre d’Exteriors rus, Serguéi Lavrov, ha advertit aquest dimecres que el desplegament de forces de pacificació de l’OTAN a Ucraïna provocaria enfrontaments militars entre les tropes de Rússia i l’Aliança Atlàntica. “Això comportarà enfrontaments directes entre les forces de Rússia i de l’OTAN”, ha afirmat Lavrov durant una conferència en una universitat.

“El camp de batalla pel nord d’Ucraïna continua estant majoritàriament estàtic amb forces russes escometent probablement un període de reorganització abans de continuar amb les seves operacions ofensives a gran escala”, destaca l’informe del ministeri britànic penjat al seu perfil de Twitter. També apunta que “les forces russes estan intentant envoltar les forces ucraïneses a l’est del país mentre avancen des de la direcció de Khàrkov al nord i Mariúpol al sud”. També diu que els efectius russos “continuen intentant encerclar Mikolaiv alhora que busquen anar cap a l’oest en direcció a Odessa”.

Segons l’informe de l’Estat major ucraïnès, citat per l’agència Ukrinform, es parla de la “desmoralització” de les forces invasores, assegurant que a Rússia continuen les mobilitzacions encobertes per reposar els soldats morts i intentar reclutar persones retirades amb experiència en combat.

Segons Ucraïna, les seves tropes continuen “les operacions de defensa en les direccions est, sud-est i nord-est”, assegurant que hi ha grups operatius a Donetsk i que es frena l’avanç de Rússia cap a Zaporíjia, al sud del país

Cap al nord-est, “els principals esforços se centren en cobrir la frontera estatal, dissuadint l’ofensiva de l’enemic en la zona de Malyn”, mentre les tropes mantenen la defensa de Txèrnigov i “obstaculitzen” l’avenç rus cap a Kíiv.

Pel que fa a Mariúpol, encerclada i bombardejada des de fa setmanes, l’Estat Major ucraïnès diu que “es manté la defensa circular” de la ciutat portuària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia