Política

Cursa presidencial a les xarxes

Plataformes com X i Instagram són clau per captar l’atenció de la generació Z i els mil·lennistes

El suport d’Elon Musk a Trump i el de Taylor Swift a Harris han impulsat la campanya dels dos candidats

El nombre de notícies falses i de desinformació s’ha disparat en els darrers anys als EUA i a tot el món

L’antic Twitter ha reduït de forma dràstica l’equip de moderació per “no coartar la llibertat d’expressió”

Les elec­ci­ons pre­si­den­ci­als dels Estats Units d’enguany han can­viat la manera com s’entén la política. Si abans els mítings mas­sius i els debats tele­vi­sius eren els esce­na­ris prin­ci­pals per cap­tar l’atenció de l’elec­to­rat, ara les xar­xes soci­als han ...

La democràcia mor al núvol
Autor: Josep M. Ganyet
Editorial: La Magrana
Pàgines: 248
Josep Maria Ganyet, expert en intel·ligència artificial i víctima del cas Catalangate, alerta del perill de les tecnologies de doble ús i de la necessitat d’impulsar una limitació d’aquest tipus d’armes d’espionatge massiu. L’autor es pregunta si podem viure en una societat digital oberta i democràtica i alhora segura per a tothom.
Digitalització democràtica. Sobirania digital per a les persones
Autor: Simona Levi
Editorial: Raig Verd
Pàgines: 240
L’obra tracta de l’ús quotidià que fem de les eines digitals quotidianes. Desmunta mites i proposa itineraris concrets i obligacions institucionals per a la sobirania digital de les persones, el dret distribuït a emprendre, la creació d’infraestructures i eines digitals comunes i públiques.
Fake over
Autor: Nereida Carrillo
Editorial: Flamboyant
Pàgines: 120
El llibre de Nereida Carrillo explica que a les xarxes socials hi trobem diàriament imatges i vídeos manipulats, teories de la conspiració, ‘deepfakes’ i bots que ens la intenten jugar. L’obra adverteix que els usuaris podem ser-ne còmplices sense saber-ho i contribuir al caos de la desinformació perquè ens manquen les eines necessàries per verificar què és cert i què és mentida.
El poder de la mentida
Autor: Joan Julibert
Editorial: Edicions Saldonar
Pàgines: 192
En ple debat sobre les ‘fake news’ i la rellevància que ha adquirit la comunicació a les xarxes socials, Joan Julibert s’interroga a ‘El poder de la mentida’ sobre el concepte de veritat, i qüestiona la possibilitat que sigui una idea indiscutible. En contraposició, situa la mentida al mateix nivell: tant la veritat com la falsedat són una construcció, i reclama el dret de la mentida davant el valor de la veritat.
400.000
visites
al portal oficial de registre de votants poques hores després del suport de Taylor Swift a Kamala Harris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.