Política

orient mitjà

La xifra de morts supera els 42.000 a Gaza i els 2.100 al Líban, segons les autoritats locals

L’oficina de l’ONU per a la coordinació d’afers humanitaris alerta que hi ha 400.000 persones atrapades al nord de Gaza i més de 600.000 persones desplaçades internament al Líban

Més de 42.000 palestins han mort a Gaza per la guerra d’Israel i gairebé 98.000 han resultat ferits, segons el recompte fet públic aquest dimecres pel ministeri de salut de Gaza controlat per Hamàs.

Les autoritats libaneses també han donat xifres noves de morts el dimarts: 2.119 víctimes. L’oficina de l’ONU per a la coordinació d’afers humanitaris (OCHA) encara no ha actualitzat les seves dades, però aquestes estan en línia amb les que donen Gaza i el Líban, habitualment.

El comissari general de l’Agència de l’ONU per als Refugiats, Philippe Lazzarini, ha alertat aquest matí que hi ha almenys 400.000 persones atrapades al nord de Gaza, especialment al camp de refugiats de Jabalia.

Segons Lazzarini, s’estan negant a seguir les ordres d’evacuació d’Israel perquè “saben perfectament que no hi ha cap lloc segur a la Franja”, on continuen els enfrontaments. “La recent operació militar també amenaça la segona fase de vacunació de la pòlio per als nens”, avisa.

Israel també ha ordenat l’evacuació d’un quart del territori del Líban, segons l’OCHA. “Els atacs aeris israelians no només s’han intensificat, sinó que s’han expandit a noves zones i s’han dirigit cada cop més a infraestructures civils crítiques”, denuncien en l’últim informe disponible del dilluns. Aquesta agència de l’ONU calcula que hi ha més de 600.000 persones desplaçades internament al Líban.

Un any després que Israel iniciés una guerra a Gaza com a represàlia pels atacs de Hamàs del 7 d’octubre, el seu exèrcit ha obert un nou front al Líban per lluitar contra Hezbol·là, que va reprendre els atacs contra el nord d’Israel com a reacció per la situació a la Franja.

Mentre Tel-Aviv envia més tropes al sud del Líban, la regió està en alerta per una altra escalada si Israel i l’Iran entren en guerra amb enfrontaments directes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia