Política

Iran

Un tribunal iranià allarga sis mesos la presó a la Nobel de la Pau Mohammadi

El maig de 2016, va ser condemnada a 16 anys de presó per dirigir “un moviment de drets humans que fa campanya per l’abolició de la pena de mort”

Un tribunal de Teheran ha allargat a la Premi Nobel de la Pau 2023, Narges Mohammadi, sis mesos més la condemna de presó al costat d’altres quatre presoneres per protestar en la presó contra l’execució d’un pres, segons ha informat aquest dilluns la seva família, en la setena sentència contra l’empresonada activista des de 2021.

“Aquesta nova sentència es produeix en resposta a la seva pacífica protesta contra l’execució de Reza Rasai dins de la presó d’Evin”, segons ha explicat la família de la Nobel en missatges publicats a les xarxes socials.

La sentència contra Mohammadi, Pakhshan Azizi, Varishe Moradi, Mahbubeh Rezai, and Parivash Moslemi va ser dictada dissabte passat a la sala 2 de la cort criminal del complex judicial Ghods de Teheran pel jutge Abolfazl Amari Shahabi.

El maig de 2016, va ser condemnada a Teheran a 16 anys de presó per establir i dirigir “un moviment de drets humans que fa campanya per l’abolició de la pena de mort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia