Política

Puigcercós: "Votarem a favor perquè no fa cap mal, però que quedi clar que ningú agafarà el telèfon a Madrid"

El president d'ERC rebutja subscriure l'acord perquè no comparteix la "diagnosi" i remarca que es tracta "d'una resposta" possible. Considera que encara que es renovi el TC, la sentència sobre l'Estatut serà la mateixa

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha explicat que votaran a favor de la resolució "perquè no fa cap mal", però ha volgut deixar clar que no servirà de res perquè "ningú respondrà al telèfon" des de Madrid. El líder d'Esquerra ha assegurat que no poden subscriure el text de l'acord perquè no comparteixen "la diagnosi". Per  Puigcercós el problema no rau en la renovació del Tribunal Constitucional, sinó en l'Estat, la Constitució i els qui interpreten la Constitució. "Encara que fossin uns altres magistrats, l'esperit de la sentència seria el mateix", ha assegurat.

Per Puigcercós, d'aquesta resolució, el PSC "descobrirà allò que ja sap, és a dir, que no hi haurà ningú a l'altra banda del telèfon. I també hem descobert que CiU es vol quedar amb l'autonomisme". Puigcercós ha llançat un missatge, sobretot cap a CiU, assegurant que "ara s'obre una nova fase, la de la independència".

"CiU, PSC i ICV ens volen fer creure que aquesta és la resposta, però no és una resposta. No podem enganyar la gent", ha explicat, tot afegint que aquests partits el que fan és "especular a uns mesos de les eleccions".

Puigcercós també ha dit que encara que ERC no firmi la resolució, això no farà afeblir el front unitari a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.