Política

Els Mossos d'Esquadra detenen dos presumpte membres d'ETA al Coll d'Ares, a Molló

L'acció es produeix l'endemà de l'arrest a Portbou de Faustino Marcos, que tenia intenció d'anar a Girona, segons fonts policials

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres dos presumptes membres d'ETA en el pas fronterer de Coll d'Ares, a Molló, segons fonts de la Conselleria d'Interior. La detenció s'ha produït quan un vehicle ha aturat la furgoneta en què viatjaven els detinguts i ha identificat un dels ocupants com una persona que hauria fugit d'una operació la Guàrdia Civil i que tenia una ordre de prohibició de sortir de l'Estat.

Els dos detinguts al Coll d'Ares tenien una ordre de cerca i detenció relacionada amb l'última operació antiterrorista de la Guàrdia Civil, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra. Es tracta de Jon Rosales Palenzuela., que ha estat arrestat per pertinença a banda armada, i Adur Arístegui Aragón a qui soposadament acompanyava per ajudar-lo a passar la frontera.

La detenció s'ha produït en un control rutinari de frontera, segons fonts policials. Els dos homes anaven en la furgoneta del pare d'un d'ells, una Renault Trafic de color blau elèctric amb capacitat per a dotze persones, no portaven armes i anaven cap a territori francès. Agents de la Guàrdia Civil s'han fet càrrec dels detinguts a la comissaria dels Mossos a Ripoll, seguit el protocol en les detencions a terroristes.

Tres detencions en terres catalanes
Aquesta detenció s'ha produït després que agents de la policia estatal detinguessin dimarts a l'estació de trens de Portbou el presumpte militant d'ETA Faustino Marcos. En el moment de ser detingut, Marcos portava un revòlver, documentació falsa, uns 6.000 euros i diversos components informàtics, un ordinador portàtil, cinc llapis USB, dos discs durs externs, diversos Cd i DVD.

la investigació policial sospita que Faustino Marcos tenia com a objectiu anar a Girona, tot i que sense precisar si pensava muntar-hi cap mena d'infraestructura.

Fonts policials han vinculat les dues detencions de Camprodon amb la d'Ibai Beobide Arza, el presumpte membre d'ETA detingut dissabte per la Guàrdia Civil quan circulava en bicicleta entre les localitats guipuscoanes de Asteazu i Villabona. La policia vincula Beobide, que havia fugit a territori francès a finals de 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.