Política

Corbacho diu que "a mitjans de la setmana vinent" s'acaba el termini per acordar la reforma laboral

El ministre de Treball s'ha mostrat esperançat en arribar a l'acord perquè "pactar sempre serà millor que imposar"

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha anunciat que el nou termini per acordar la reforma laboral amb la patronal i els sindicats acaba "a mitjans de la setmana vinent".

A TVE, el ministre ha dit que "en menys de set o vuit dies haurem d'acabar aquest procés, i una vegada acabat esperem que l'acord passi pel consell de Ministres" de l'11 o el 18 de juny.

Corbacho s'ha mostrat esperançat en arribar a l'acord perquè "una reforma pactada sempre serà millor que una reforma imposada". En cas que la reforma s'hagi de fer per decret, el govern espanyol "procurarà no fer mesures que danyin" els drets dels treballadors i es tindran en compte les opinions dels sindicats i els empresaris.

Corbacho també ha parlat de les dificultats de la negociació amb els empresaris i els sindicats, que es concentren en l'acomiadament. En aquest sentit ha dit que la intenció del govern espanyol és fer més atractiu el contracte de foment de l'ocupació estable, que té una indemnització per acomiadament de 33 dies per any treballat, i en canvi dificultar "jurídicament la contractació temporal". També ha parlat del "model alemany" que combina la reducció de la jornada amb compensacions externes, i ha assegurat que estarà inclòs al reial decret llei que s'aprovarà si no s'arriba a acord a la taula del diàleg social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.