Política

CERVERA

CiU planta el PSC i governarà amb el SiF

Ramon Royes rebutja les pretensions dels socialistes de pactar un “govern comú” i prefereix tirar endavant projecte propi amb un soci minoritari

Convergència i Unió ha rebutjat les condicions plantejades pel PSC per governar plegats l'Ajuntament de Cervera, segons ha pogut saber aquest diari. Finalment, Ramon Royes serà investit alcalde amb els vots dels dos regidors de Solucions i Futur (SiF), amb qui ha tancat un pacte.

CiU ha estat el guanyador dels comicis, però amb un sol regidor de marge per sobre els socialistes, que van doblar resultats i s'han sentit legitimats per forjar un govern a dos. Aquests dies de negociacions entre els dos principals grups del consistori no han aconseguit salvar les diferències de fons: CiU vol comandar un govern amb projecte propi, “perquè la ciutadania ha votat pel canvi”, ha dit a Royes, mentre que el PSC pretenia un “govern amb un projecte comú”, ha explicat l'encara alcalde socialista Joan Valldaura. Conseqüentment, el PSC havia demanat la primera tinença d'alcaldia i Urbanisme, entre les àrees de més pes. També Serveis Municipals i Esports, deixant però el comandament del polèmic POUM als convergents. CiU no s'hi ha avingut: “Tenim un projecte propi i les condicions dels socialistes no ens han agradat, ni tant sols en les formes”. Royes considera que les negociacions han anat “massa lentes i Cervera no podia arribar a dissabte (quan es constitueixen els ajuntaments) sense saber qui governaria. Aquesta manera de fer ja feia preveure que el govern no seria fàcil amb ells”. El PSC va lliurar les condicions del pacte per escrit a CiU diumenge. Poques hores abans de la reunió prevista per aquesta nit, Royes els ha comunicat que ja s'havia posat d'acord amb el SiF. Un de les condicions del PSC era “no incrementar les remuneracions als funcionaris“, segons Valldaura, l'únic que amb dedicació exclusiva aquesta legislatura i blanc de crítica del SiF precisament per això. Ara, Royes reconeix que vol fer “canvis” i, els propers dies, anunciarà si això inclou incrementar les dedicacions exclusives remunerades. Royes ha atorgat als dos regidors independents Serveis Municipals, Socials i Esports.

“No farà content tothom”

SiF va ser expulsat del govern multipartit el juny passat per greus desavinences i un seguit d'acusacions amb l'alcalde Valldaura. Des d'aleshores i amb el govern en minoria, ha fet una oposició molt dura als plenaris, amb acusacions de corrupció del secretari municipal que els ha denunciat i que també investiga la fiscalia. Amb la tornada al govern del SiF, Royes és conscient que a Cervera “no tothom entendrà el pacte, però hauria passat el mateix amb el PSC...Tots tenim defectes i virtuts. Es tracta de millorar els defectes per no repetir errors del passat”, ha dit en referència al SiF.

LA FRASE

Les discrepàncies s'han de gestionar internament.Millorarem perquè no es repeteixin els errors del passat
Ramon Royes (CiU)
FUTUR ALCALDE DE CERVERA

LA FRASE

Els ciutadans no han valorat com a dolenta la nostra gestió i el projecte havia de ser comú. CiU no ha volgut pactar
Joan Valldaura (PSC)
ALCALDE DE CERVERA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.