Política

Relleu generacional i aposta per la cultura

L'equip de govern, de CDC, ha aconseguit formar part dels escenaris de la propera edició de Temporada Alta

L'oposició, a l'aguait de l'acció de govern

Les darreres eleccions municipals van propiciar el relleu generacional a l'alcaldia de Fornells de Selva. El convergent Mateu Parera-Nieto va deixar pas al jove Narcís Boschdemont, que va aconseguir conservar l'alcaldia per al partit tot i que amb una majoria menys folgada que el seu antecessor. En tot cas, va ser una majoria més que suficient governar en solitari durant tot el mandat. I el balanç d'aquest primer any és positiu des del punt de vista de l'alcalde, que si bé és nou en el càrrec té experiència com a regidor. La major part dels diners de les arques municipals van destinats “a obrir i tancar el poble cada dia”, tal com explica Boschdemont. No obstant això, entre les actuacions que s'ha dut a terme en aquest primer any destaca la pavimentació de l'aparcament municipal de la plaça Catalunya, important per la seva cèntrica situació.

En un altre ordre de qüestions, l'equip de govern esmerça esforços a potenciar i dinamitzar la cultura. I en aquest sentit, cal ressaltar la incorporació de Fornells als escenaris de la propera edició del Temporada Alta. Els projectes estel·lars per als tres propers anys són, per l'actual equip de govern, fer un edifici –que alhora farà de grada– al camp de futbol, l'ampliació del pavelló poliesportiu i la creació d'una via verda que connecti Fornells amb Campllong. “Fa només un any que hi som; però l'experiència és molt gratificant”, assegura Boschdemont.

El principal grup a l'oposició, ERC-AM, valora “mitjanament” positiu el canvi d'alcalde, no pas de partit. El portaveu d'aquest grup municipal, Francesc Triola, assegura que han trobat en Boschdemont una persona més receptiva a les seves propostes, sense que això representi l'acceptació de les mateixes. Atesa l'hegemonia de CiU en els diferents mandats democràtics, ERC fa esforços per intentar trencar amb el monocolor predominant. “Ens ho mirem tot de manera acurada”, afirma Triola.

La falta d'unes ordenances que regulin el trànsit rodat al voltant de l'escola, amb les tensions que aquesta situació genera entre els veïns que van a portar els fills al centre; l'abocament, incontrolat, de residus de poda; la manca d'un centre de dia i el bloqueig del POUM són algunes de les qüestions que des del punt de vista de l'oposició estan pendents de resoldre.

les claus

AMPLIACIÓ DELS EQUIPAMENTS

L'equip de govern vol construir un nou edifici,
que també farà de grada,
al camp de futbol i ampliar el pavelló poliesportiu.

REGULACIÓ DEL TRÀNSIT RODAT

L'oposició reclama la
regulació del trànsit rodat
al voltant de l'escola per
posar fi a les tensions entre els veïns.

EL CONSISTORI

Convergència conserva la majoria

En les municipals del 2015, CiU va aconseguir la majoria de vots, però va perdre pistonada respecte als comicis anteriors. Així que dels nou regidors del onze que formen part del consistori ara en té set. ERC-AM va poder escurçar distàncies, va guanyar un regidor i ara en té tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia