Desarticulen una banda acusada de 14 robatoris amb el mètode de l'encastament

El grup, integrat per quatre lladres, entrava en habitatges i empreses de les comarques de l'Alt i el Baix Camp

Els Mossos han desarticulat un grup integrat per quatre delinqüents que es dedicaven a robar en empreses i habitatges de l'Alt i el Baix Camp, als quals accedien encastant un vehicle a la porta. La banda, que era extremadament activa, hauria actuat en dues fases. En la primera, que va ser a principis de gener, feien ús d'una furgoneta que van sostreure a Fraga, amb la qual haurien comès 12 robatoris a les dues comarques en només cinc dies –es dóna el cas que, en una sola nit, haurien entrat en cinc naus industrials–. En la segona fase, que va ser al febrer, també van irrompre en dos habitatges de l'Alt Camp, en un dels quals es van apropiar de tres escopetes. En aquesta època, a més, ho haurien provat en un magatzem en construcció i en una nau industrial; en aquest cas, van recórrer a una furgoneta que anava a nom d'un dels implicats, que posteriorment va denunciar que l'hi havien robat.

Els joves estaven mínimament organitzats i entre ells n'hi havia un que era considerat el cap del grup i que era qui decidia com, on i quan es duia a terme el cop. Tres dels arrestats ja han ingressat a la presó de manera provisional. Pel que fa a la seva identitat, tots ells són veïns de Reus, dos tenen 23 anys i l'altre 28. El quart còmplice, que també resideix a la capital del Baix Camp i té 21 anys, ha quedat en llibertat amb càrrecs. Els investigadors, a més, acusen dels mateixos fets un altre veí de la ciutat, de 29 anys, que ha quedat imputat; i, de moment, la investigació no es dóna per tancada, ja que no es descarta que hi hagi més detencions.

Acusat d'un assalt al Milà

La Policia de la Generalitat feia temps que anava darrere del veí de Reus de 23 anys que era considerat el líder d'aquest grup ja que se sospita que també hauria participat en el robatori violent que va tenir lloc el novembre del 2008 en una masia on en el moment de l'assalt hi havia els dos propietaris, que són germans. Durant el temps que els van retenir, els atracadors van amenaçar els amos, els van colpejar, els van fer talls amb una arma blanca i els van disparar amb una escopeta de balins. Al cap d'una estona, va arribar a la casa la parella d'un dels ferits, a qui van robar els diners que portava a sobre. Després del succés, un germà va ser ingressat al Pius Hospital de Valls, i l'altre, al Joan XXIII de Tarragona. Tres dels encaputxats que també van participar en aquest brutal robatori ja són també a la presó. Els Mossos d'Esquadra, després d'una intensa investigació en què va col·laborar la Guàrdia Civil, els van arrestar en una operació duta a terme els dies 8 i 9 de gener del 2009, a Tarragona, Reus i Torredembarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.