Mor una noia sepultada per una allau a la serra del Cadí mentre feia esport de muntanya

Una noia de 28 anys va morir ahir al matí en caure-li a sobre una allau de neu, a la serra del Cadí, al terme municipal de Montellà i Martinet (Cerdanya). La noia practicava esports de muntanya amb un altre excursionista quan els va sorprendre l'allau. El noi va quedar il·lès mentre que la noia va quedar ferida greument i va morir poc després a l'hospital de Puigcerdà.

Segons van informar els bombers, l'accident va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per a les onze del matí, a la canal de l'Ordiguer. L'allau va agafar de sorpresa la parella i els va separar. El noi, que va quedar il·lès, va poder ser rescatat per un grup d'excursionistes que hi havia a prop, mentre que la noia va ser arrossegada per la neu fins a un punt de difícil accés. Dos helicòpters dels bombers amb dotacions del grup d'actuacions especials dels bombers es van desplaçar fins al lloc de l'accident per tal de rescatar la noia. Un helicòpter la va evacuar fins a l'hospital de Puigcerdà en estat molt greu, però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida, i poc després d'ingressar al centre hospitalari la noia va morir.

Vuit morts aquest hivern

Amb aquesta última víctima mortal, ja són vuit les persones mortes aquest hivern en accidents de muntanya. Al novembre dues germanes van morir congelades quan baixaven del Puigmal. A finals de gener un home de Banyoles i una dona de Barcelona van morir en caure daltabaix d'un barranc de 300 metres a la zona de l'Alta Cerdanya del Puigmal. Dos alpinistes, veïns d'Amposta i Benasc, van morir a la Vall de Boí el 4 de febrer quan una allau els va sorprendre quan feien escalada. Pocs dies després, un esquiador català va morir a Andorra en quedar atrapat per dues allaus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.