Successos

successos

Busquen des de fa cinc dies una mallorquina desapareguda per les inundacions a l'Índia

Va ser arrossegada per una riuada mentre practicava muntanyisme a la zona del Caixmir, amb la seva parella

L'home va ser rescatat diumenge i avui ha estat evacuat de Leh a nova Delhi

Els equips de rescat busquen des de fa cinc dies Lourdes Morro, una mallorquina resident a Palma de Mallorca, que va desaparèixer amb el seu marit quan van ser arrossegats per una riuada mentre practicaven muntanyisme a la zona del Caiximir, una de les més afectades per les inundacions que en els últims dies afecten l'Índia. El marit de la desapareguda, el també mallorquí Rafael Roca, va ser localitzat aquest diumenge i es troba bé i fora de perill.

Tot i la confirmació oficial, les informacions al voltant de la desaparició de Lourdes Morro són molt confuses i el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol no confirma la informació. Aquest dissabte encara es parlava d'un noi desaparegut i d'una noia ferida lleu, però finalment s'ha confirmat que és una noia la que encara està desapareguda, mentre el noi ja ha estat localitzat i només té una ferida a la cama, que no és greu. Avui ha estat traslladat de Leh cap a la capital, Nova Delhi.

Rafael Roca i Lourdes Morro van ser arrossegats per la riuada quan estaven practicant muntanyisme a la localitat de Leh, al nord de l'Índia. La família de Roca no ha volgut fer declaracions i han insistit en el fet que volen preservar la intimitat i que les informacions que ells han rebut des de l'Índia eren “poc precises i confuses”.

L'ambaixada espanyola a l'Índia té constància de més de cent espanyols que es trobaven a l'Índia durant les inundacions, entre els quals hi ha un grup de muntanyistes bascos. Tots ells estan localitzats i fora de perill i se'ls anirà evacuant a mesura que sigui possible, segons va confirmar el mateix Ministeri d'Exteriors un dia després que les fortes pluges provoquessin la tragèdia.

LA DATA

05.08.10
És dia
que Lourdes Morro va desaparèixer, arrossegats per una riuada al Caiximir.

Les pitjors pluges dels últims 80 anys

El Punt

Les pluges monsòniques han deixat les pitjors inundacions dels últims 80 anys al Pakistan i a l'Índia. A la regió índia de Ladakh ja han mort almenys 132 persones i moltes encara segueixen desaparegudes. Les inundacions al Pakistan han deixat més de 1.600 víctimes mortals i els aiguats afecten ja a més de 12 milions de persones, que s'han quedat sense les seves llars i els falta aigua potable i aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.