Successos

estats units

La Cambra Baixa dels EUA vota a favor de confiscar armes a persones perilloses

La mesura, que ara s’haurà de discutir al Senat, podria no superar aquest tràmit

La Cambra de Representants dels Estats Units ha votat aquest dijous a favor d’una iniciativa legislativa que permet activar un procediment legal per a confiscar armes de foc a persones que puguin representar un perill per a uns altres o per a elles mateixes.

La mesura, que ara haurà de ser votada al Senat, s’ha aprovat amb el suport de 224 congressistes –en la seva immensa majoria del Partit Demòcrata– i amb el vot en contra de 202 parlamentaris –pràcticament tots del Partit Republicà–.

La iniciativa ha estat batejada com a “Llei Federal d’Ordres de Protecció contra Riscos Extrems” i si tira endavant, bàsicament estendrà al conjunt del país les anomenades lleis d’“alerta de perill” (“Xarxa Flag”) que ja existeixen en estats com Califòrnia, Nova York i Florida.

La votació ha tingut lloc després que a última hora del dimecres la Cambra Baixa ja votés a favor d’una altra iniciativa per a reforçar els controls d’armes de foc després dels tirotejos massius ocorreguts durant les passades setmanes a Uvalde (Texas) i Búfal (Nova York).

El projecte de llei votat ahir conté les mesures més dures per a limitar les armes que ha aprovat la Cambra de Representants en diverses dècades, però no s’espera que pugui superar la votació al Senat.

La iniciativa, batejada “Protegim els nostres nens”, proposa augmentar de 18 a 21 anys l’edat mínima a la qual es poden comprar rifles semiautomàtics i prohibeix els cartutxos de gran capacitat per a bales, usats tant a Uvalde com a Búfal per joves de 18 anys.

També recomana mesures per a regular les armes de fabricació casolana, conegudes com a armes fantasma perquè no tenen número de sèrie. Aquestes armes, que es poden fabricar amb peces comprades per separat en Internet, són utilitzades en un nombre creixent de tirotejos.

En paral·lel a aquestes accions en la Cambra de Representants, al Senat un grup de demòcrates i republicans està negociant un projecte de llei més moderat amb mesures per a augmentar el control d’antecedents i limitar la venda dels components d’algunes pistoles, una proposta de mínims sobre la qual esperen arribar a un acord abans que acabi la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia