Successos

Nacho Vidal, exculpat de la mort d’un home per verí de gripau durant un ritual

La jutge ha arxivat la causa després de les conclusions d’un informe forense

Nacho Vidal ha quedat exculpat. La jutge ha arxivat els procediments oberts per la mort d’un fotògraf per verí de gripau buf durant un ritual de xamans protagonitzats per l’exactor pornogràfic. En tres interlocutòries emeses per la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Xàtiva, ha dictat l’arxivament provisional per cadascun dels acusats, després que hagi pogut veure les conclusions d’un informe forense que indica que l’home mort havia consumit cocaïna prèviament i que el consum del verí de gripau va ser voluntari, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. El sobreseïment encara no és ferm, ja que es podria recórrer contra aquesta decisió.

Els fets van passar el 28 de juliol del 2019 a la casa de Nacho Vidal a Énguera, a la comarca del Canal de Navarrès del País Valencià. La mort del fotògraf José Luis Abad s’havia produït després que se celebrés un ritual místic xamanista amb el verí de gripau com a protagonista, tal com va detallar la Guàrdia Civil. La investigació va determinar que hi podria haver un delicte d’homicidi per imprudència i un altre contra la salut pública. Van quedar detinguts Vidal i dues persones del seu entorn, que quedarien en llibertat el juny del 2020.

L’informe determina que el fotògraf va morir per la barreja de “cocaïna i la substància produïda pel gripau, la metilbufotenina, ja que Abad va sofrir una reacció adversa”. És a dir, l’home mort va acudir a la cerimònia “havent consumit prèviament cocaïna”. La forense conclou que es va sotmetre voluntàriament al consum de la metilbufotenia, que formava part de la cerimònia. Vidal va dir en diverses ocasions que no sabia que José Luis Abad havia consumit drogues abans del ritual i va afegir que “si ho hagués sabut , no li hauria donat gripau buf”.

En una entrevista a laSexta la setmana passada, Vidal va assegurar que la mort va ser un accident: “A mi se’m va morir una persona a casa meva i a mi ningú m’ha preguntat com em vaig sentir jo que se’m va morir als meus braços”. Va detallar que el fotògraf va entrar en catarsi durant el ritual i després li va fer respirar perquè “el viatge és així”, però va tornar a perdre la respiració i va intentar reanimar-lo sense èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia