Successos

ÀSIA

Alerta de tsunamis al Japó per un terratrèmol de 7,4 graus

L’avís afecta la costa occidental

De moment no s’han reportat danys importants causats pel sisme

Les autoritats japoneses han activat avui una alerta de tsunamis advertint d’onades de fins a cinc metres en pràcticament tot el seu litoral occidental després d’un fort terratrèmol de 7,4 graus ocorregut davant de la costa del centre de l’illa d’Honshu, la principal del país.

Les primeres onades, amb una altura d’1,20 metres aproximadament, han arribat a la ciutat de Wajima, uns 500 quilòmetres a l’oest de Tòquio, segons informa la cadena pública NHK, que ha activat la programació d’emergència.

El terratrèmol, perceptible també a Tòquio, s’ha produït a escassa profunditat i amb una intensitat de 7, la màxima, en l’escala japonesa tancada que se centra en la capacitat destructiva més que no pas en la intensitat del moviment sísmic.

L’Agència Meteorològica del Japó (JMA) ha notificat ja gairebé una vintena de rèpliques i ha advertit que durant la setmana vinent és molt probable que es produeixin més tremolors de nivell 7 japonès.

L’empresa Tòquio Electric Power està revisant l’estat de la seva central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa, la més gran del món per capacitat de generació però que està desactivada des del 2011, quan un fort terratrèmol i tsunami van copejar el nord-est del país. Aquell succés va provocar més de 20.000 morts i l’accident atòmic de Fukushima.

Sense morts

De moment no s’ha informat de cap dany ressenyable a cap de les centrals nuclears del país. El primer ministre nipó, Fumio Kishida, ha convocat un gabinet de crisi per gestionar la situació i insta els ciutadans a tenir la màxima precaució i traslladar-se de les zones afectades a espais més segurs.

Les afectacions registrades fins ara, però, no són tràgiques: més de 30.000 habitatges sense llum, un gran incendi a la ciutat de Wajima, carreteres i autopistes de la costa occidental tancades per danys importants i alguns habitatges completament destruïts a Ishikawa. No consten, però, víctimes mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia