Punt divers

Els veïns d'Alguaire i de poblacions veïnes visiten per primer cop el nou aeroport

Els veïns d'Alguaire, Almenar, Rosselló, Torrefarrera i Almacelles, totes elles localitats al Segrià i pròximes a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, han pogut conèixer vui de primera mà les noves instal·lacions aeroportuàries que ha impulsat el Govern i que entraran en funcionament el 17 de gener. Tal com s'havia compromès, la Generalitat ha organitzat aquest dissabte una jornada de portes obertes al nou aeroport dirigides als veïns de municipis pròxims al nou equipament qui han pogut veure el conjunt de les instal·lacions com ara la terminal o la pista d'enlairament. Està previst que durant aquesta jornada, passin per l'aeroport uns 2.000 veïns d'aquestes poblacions.

Des de les deu del matí, els veïns han visitat en grups d'una seixantena de persones acompanyats per guies les instal·lacions pràcticament enllestides del primer aeroport de les comarques de Lleida i primer aeroport que promou la Generalitat de Catalunya que començarà a funcionar el 17 de gener, segons va anunicar fa pocs dies el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. En les visites que s'allargaran fins la tarda, els veïns han pogut fer preguntes i expressar els seus dubtes sobre l'infraestructura als seus responsables. Els visitants s'han quedat 'impressionats' per la pista i han mostrat interès per saber com seran els accessos i els serveis del nou aeroport.La jornada de portes obertes ha estat presidida pel director general de Ports, Aeroports i Costes, Oriol Balaguer, i el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, que han rebut als veïns de les diferents localitats encapçalats pels seus respectius alcaldes.  Balaguer ha explicat que la jornada de portes obertes era un compromís assolit per la Generalitat amb els veïns de localitats properes a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Segons va anunciar fa uns dies Joaquim Nadal, l'Aeroport de Lleida-Alguaire s'inaugurarà el 17 de gener del 2010. De moment, està previst que hi comencin a operar tres companyies aèries, Ryanair i Vueling a més d'una tercera que encara no s'ha concretat i que s'anunciarà abans de la inauguració de l'aeroport. En concret, Vueling oferirà un vol amb dues freqüències setmanals a París, Ryanair oferirà vols a dues destinacions europees dins l'espai Shengen amb tres freqüències a la setmana i, finalment, la tercera companyia oferirà vols a una destinació de l'Estat amb mar, sense concretar, tampoc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.