Punt divers

Veïns de Mollerussa treballen en l'elaboració d'un pla d'activació econòmica i social de la ciutat

Una quarantena de veïns de la capital del Pla d'Urgell estan treballant en l'elaboració d'un pla d'activació econòmica i social de la ciutat. Aquesta iniciativa està impulsada per l'equip de govern de l'Ajuntament de Mollerussa i segons ha explicat l'alcaldessa, Teresa Ginestà, d'aquesta manera volen posar a la pràctica el concepte de la 'participació ciutadana'. Els veïns porten setmanes treballant en sessions de grup on exposen els les seves idees i de moment ja han ideat un logotip que els representa: 'Mollerussa Aprèn Emprèn'. Aquesta setmana es presentarà el projecte a tota la ciutadania en el marc de la Fira de Sant Josep.

Segons l'alcaldessa de Mollerussa, del resultat del treball d'aquest grup de veïns n'ha de sorgir com una mena de pla estratègic que indiqui cap a on ha d'anar la ciutat de Mollerussa. Ginestà, ha remarcat que des del consistori han considerat que qui més bé pot assenyalar les necessitats de Mollerussa i quin ha de ser el seu futur són els mateixos ciutadans, i per això han posat en marxa aquesta iniciativa.El pla d'activació en el que estan treballant aquests veïns s'ha basat en tres eixos: l'econòmic, el social i l'humà. Malgrat tot, encara no s'ha volgut desvetllar quines han estat les primeres conclusions que aquests veïns han extret de les seves sessions i han emplaçat a la ciutadania a assistir a una presentació que faran divendres en el marc de la Fira de Sant Josep. Tot plegat, està enfocat a que el grup de persones que actualment està treballant en el projecte sigui ampliat pel màxim de ciutadans que sigui possible.Així mateix, de moment la iniciativa s'ha plantejat en concepte de ciutat, però els impulsors no descarten implicar-hi el conjunt de la comarca del Pla d'Urgell i per tant els seus municipis, donat el fort lligam econòmic i social que hi ha entre tots.D'altra banda, demà dimarts 16 de març tindrà lloc una sessió participativa per als veïns del casc antic de Mollerussa per tal de debatre quines són les principals necessitats de la zona ja que l'ajuntament té la intenció de presentar convocatòria als ajuts del Pla de barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.