Punt divers

Preveuen per d'aquí sis mesos la posada en funcionament de la Central Hidroelèctrica de Pont de Bar

La Comunitat de Regants del reg del Solà del Palancar i els promotors de l'obra de la Central Hidroelèctrica de Pont de Bar (Alt Urgell) preveuen que aquesta podrà començar a funcionar d'aquí mig any si tot va com tenen previst, després que la comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat el nou projecte. Aquestes obres portaven aturades des del 2004 per incompliment de llicència. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha acceptat ara un nou projecte que integrarà la instal·lació a l'entorn, cobrint els blocs de formigó amb terra o pedra seguint el tradicional sistema de terrasses dels camps de l'Alt Urgell, alhora que es plantarà vegetació on sigui possible.

Els treballs de construcció de la Central Hidroelèctrica de Pont de Bar porten parats cinc anys mostrant un paisatge considerablement desagradable al costat i paral·lelament a la carretera N-260, a l'alçada de la població de Pont de Bar. Ara, el projecte permetrà la recuperació del paisatge a la zona i també reprendre el reg de la terra al municipi de Pont de Bar als veïns que hi plantaven horts i arbres fruiters, que en total són trenta-nou regants. El president de la comunitat de regants del Rec del Solar del Palancar, Antoni Casanovas, mostra la seva satisfacció que finalment s'hagi desencallat el projecte, però lamenta el retard perquè creu que es podrien haver fet les modificacions pertinents sense aturar l'obra. Segons Casanova, 'el que realment ha fet mal mediambiental i paisatgístic ha estat l'aturada de l'obra, a causa de la qual han mort alguns arbres'.Malgrat les reiterades queixes de l'Ajuntament del Pont de Bar i dels regants de la zona, no ha estat possible fins ara que es desencallés la continuïtat de l'obra. Ara que es disposa dels permisos per continuar-la, caldrà que els promotors acabin d'edificar la minicentral i facin algun túnel més. En el moment que es va suspendre la llicència dels treballs, els inversors privats, Salvador Serra SA i la Comunitat de Regants del reg del Solà, havien gastat més de set milions d'euros en la iniciativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.