Punt divers

L'Ajuntament de Mollerussa preveu estalviar uns 5.500 euros amb la rebaixa del sou dels membres de la corporació

L'Ajuntament de Mollerussa preveu aprovar en el Ple d'aquest dijous la modificació de les retribucions dels membres de la corporació seguint els barems de la Federació i de l'Associació Catalana de Municipis. La proposta de l'equip de govern preveu que a l'alcaldessa, Teresa Ginestà, se li rebaixi el sou un 7%; al regidor de Règim Intern, Cultura i Educació, Eduard Comalada, un 6%, i a la resta de regidors amb retribució, un 5%. També es reduiran un 5% les indemnitzacions que cobren els regidors per assistències a plens i comissions i un altre 5% les assignacions als grups municipals. L'equip de govern preveu estalviar amb aquesta mesura 5.528 euros al consistori, des de juny a finals de desembre.

Fins ara Ginestà cobrava 3.800 euros bruts al mes, xifra que -en cas d'aprovar-se la proposta de l'equip de govern- es veurà reduïda un 7%, mentre Comalada, que cobrava 2.800 euros, veurà reduirà la retribució un 6%. També es reduirà un 5% els 110 euros que cobraven els regidors de l'oposició per acudir als plens i els 80 euros, per assistir a comissions, a banda dels 180 euros que rep cada grup municipal mensualment.   D'altra banda, el Ple també té previst aprovar el primer Pla d'igualtat d'oportunitats de l'Ajuntament de Mollerussa, que tindrà una durada de dos anys fins al 2012 i que inclou objectius i mesures a desenvolupar en diferents àmbits de la gestió organitzativa. Entre altres, preveu equilibrar la presència d'homes i dones en els òrgans de presa de decisions, l'accés al treball, promoció professional i condicions laborals, fomentar la conciliació de la vida familiar, personal i laboral o fomentar la inclusió del criteri d'igualtat d'oportunitats en les comunicacions institucionals tant internes com externes així com també prevenir l'assetjament o actituds discriminatòries, entre altres.  Un altre dels punts que es debatran al Ple és l'aprovació inicial de la cessió de terrenys al departament d'Educació per la construcció de la nova escola Les Arrels i es donarà compte de la revisió del padró que fixa la població de Mollerussa a 1 de gener del 2010 en 14.764, xifra que suposa un increment de 332 persones respecte a un any enrere.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.