Punt divers

La Junta Electoral no autoritza la consulta sobre la retirada d'un monument franquista a Sant Boi de Lluçanès

La Junta Electoral ha decidit no autoritzar la consulta popular que l'equip de govern de Sant Boi de Lluçanès (Osona) volia fer aquest diumenge per saber l'opinió dels veïns sobre si s'ha de retirar un obelisc, construït durant el franquisme, que hi ha a la plaça Nova. El grup Progrés Municipal de Sant Boi-PSC havia demanat a la junta electoral que prohibís la consulta perquè aquesta es feia sense que el ple hagués fet la pertinent sol·licitud i diferien del fet que aquesta es faci aprofitant les eleccions europees. Segons han informat fonts del PSC d'Osona aquest divendres la Junta Electoral els ha comunicat la seva resolució que també s'ha traslladat a l'Ajuntament d'aquest municipi osonenc.

L'alcalde, Josep Maria Masramon (CiU), defensava que coincidint amb les eleccions europees volien saber l'opinió dels veïns al entorn del si s'ha de mantenir o no aquest obelisc en una futura remodelació de la plaça. L'equip de govern no donava 'cap consigna de vot'. L'alcalde recordava que ni Progrés Municipal de Sant Boi-PSC ni ERC que formaven el govern municipal el passat mandat havien fet cap pas per treure l'obelisc.El cap de l'oposició i exalcalde, Josep Maria Giravent assegurava que aquesta consulta no tenia 'cap fonament' ja que hi ha una llei que obliga a retirar els monuments franquistes. El grup considerava 'il·legal' fer una consulta coincidint amb uns altres comicis electorals. En el cas de voler fer una consulta, defensava Giravent, la proposta s'ha de presentar i ser aprovada en una sessió del Ple de l'Ajuntament amb l'informe corresponent del secretari. En cas d'arribar a fer-se la consulta la pregunta hauria d'explicitar 'clarament' l'objectiu d'aquesta ja que considerava que l'anunciat actual era confús.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.