Agricultors lleidatans denuncien una onada de robatoris al camp i demanen la implicació dels mossos

En dues setmanes s'han produït una quinzena de robatoris a la zona

L'onada de robatoris que està tenint lloc des d'aquest abril és que abans els lladres s'emportaven, en la majoria de casos, ferralla o altres elements que els pagesos no feien servir, i actualment asseguren que s'han 'especialitzat' i han començat a robar objectes de més valor com tractors, màquines de treball al camp i fins hi tot plaques solars de coberts o sistemes informàtics de reg automatitzat.

Així mateix, els agricultors denuncien un increment del vandalisme i reclamen al Departament d'Interior que garanteixi la persecució d'aquest delictes i es prenguin mesures urgents per prevenir-los i dissuadir-los. En aquest sentit, UP considera 'injustificable' que segueixi pendent la trobada que el conseller Saura va prometre l'octubre passat amb responsables del seu departament, per articular un dispositiu per fer front a les onades de robatoris.

Els agricultors han explicat que els municipis del Segrià més afectats són Serós, La Granja d'Escarp, i Aitona. En concret, a Serós els lladres van entrar a la cooperativa fructícola i van robar material d'oficina i van intentar buidar la caixa forta abans de ser sorpresos i fugir. A Aitona, els lladres s'han endut una quarantena d'ovelles d'una granja en robatoris successius. Durant un mes i mig, el pagès ha vist impotent, com li anaven robant les ovelles una a una, fins a sumar la quarantena. Finalment, els Mossos d'Esquadra han detingut tres suposats autors del delicte.

Josep Cabré ha demanat a tots els pagesos afectats que presentin la pertinent denuncia als mossos però ha reclamat als responsables públics que estableixin una finestreta ràpida per agilitzar el procediment, ja que actualment el temps d'espera per tramitar la denuncia s'allarga durant hores i aquest fet dissuadeix molts pagesos de fer-ho.

Per la seva part, Josep Maria Teixidó ha lamentat que tot aquest afer estigui generant inseguretat i por entre els agricultors de la zona. Per aquest motiu ha demanat un increment de les patrulles policials perquè ells no es poden dedicar a perseguir els lladres i a més no tenen autoritat. Així mateix, Teixidó ha assenyalat que molt probablement els objectes robats posteriorment es venen en circuïts il·legals i per això ha demanat al cos policial que investiguin on van a parar i que també s'actuï contra les persones que els compren.

La matinada del 28 de març uns lladres van entrar després de forçar-ne la porta al mas que els germans Monclús tenen entre Seròs (Segrià) i la Granja d'Escarp (Segrià). És el segon cop que uns desconeguts els han entrat a la cabana en menys d'un any i en aquesta ocasió els lladres van endur-se el tractor que tenia la pala enganxada la qual van aprofitar per carregar la televisió, una quantitat considerable d'aliments a més de plats i la coberteria que van poder, segons explica en Javier, un dels germans que s'encarrega de la finca.

Tot i això, aquesta ocasió, el seu fill va passar casualment a la matinada per la carretera pròxima al mas i al camí que hi porta hi va veure el tractor de la família conduït per dos homes. El fill va sospitar i els va començar a seguir. Al volant del tractor, els lladres van fugir direcció Seròs (Segrià). Els Monclús van seguir els lladres i els van localitzar quan es dirigien cap a la carretera de Maials (Segrià) on, en veure que els seguien, van abandonar el vehicle i van aconseguir amagar-se i fugir del lloc. D'aquesta manera, els Monclús van poder recuperar bona part de les pertinences que els havien sostret així com el tractor i la pala d'aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.