Successos

judicial

Jutjat el caçador que en va matar un altre a Torrent

L'acusat manté en el judici que la víctima es va moure de la seva parada quan s'acostava el porc senglar

Un informe que els Mossos d'Esquadra han aportat a la causa ho corrobora

El jutjat número 1 de la Bisbal va celebrar ahir un judici de faltes contra un caçador de Pals, Agustín Ortega Martínez, per haver-ne mort un altre durant una batuda, a Torrent. Els fets van passar el 13 de setembre de l'any passat, quan la colla de Palafrugell va anar de cacera a la zona de Mas Sureda. A quarts de deu del matí, un dels homes va alertar que un senglar es dirigia cap al lloc on hi havia el denunciat. “El vaig veure, el vaig seguir amb l'escopeta i quan va passar per una clariana vaig disparar”, va declarar Ortega durant la vista. La bala va impactar contra Juan García, un company de cacera que va morir a l'acte. L'informe dels Mossos conclou que la víctima es va moure de la seva parada.

La vídua de García és qui exerceix de denunciant. El lletrat de l'acusació va demanar, per a Ortega, per una falta d'imprudència amb resultat de mort, una multa d'un mes, la retirada del permís d'arma durant sis mesos i el pagament d'una indemnització de 200.000 euros. La defensa demana que l'absolguin perquè considera que qui va actuar de manera imprudent no va ser el denunciat, sinó la víctima.

Durant la vista, Ortega va explicar que es van trobar a les set del matí a Llofriu, com sempre que la colla sortia de cacera. Des d'allà, van enfilar el camí cap a la zona de Mas Sureda, a Torrent. Els caçadors es van anar col·locant, cadascú a la seva parada i separats per una distància de seguretat. Cap a dos quarts de deu del matí, un dels caçadors va avisar per l'emissora que havia vist un senglar que es dirigia cap a la parada on hi havia el denunciat.

“El vaig veure, el vaig seguir amb l'escopeta i quan va passar per una clariana vaig disparar, però de seguida vaig notar alguna cosa estranya”, va explicar Ortega. Llavors, va continuar relatant que va veure com el senglar marxava corrents i va decidir apropar-se a la zona on havia disparat. “El vaig veure estès a terra i amb un forat al cap”, va explicar el denunciat, que de seguida va alertar la resta de la colla que hi havia hagut un accident i que Juan García havia mort.

“No vaig veure ningú més que el senglar, però és que allà no hi havia d'haver ningú”, va dir el caçador, que explicava que va ser el mateix García qui li va dir on havia de muntar la parada i cap a quina banda podia disparar per evitar accidents. De fet, l'informe dels Mossos conclou que va ser la víctima qui es va moure més de 150 metres de la seva parada. “Suposo que va ser per l'ànsia de caçar un exemplar gran, potser el volia anar a esperar a la riera”, va dir Ortega, que també afirmava que García es va interposar en la trajectòria de la bala.

LA XIFRA

150
són els metres
que el caçador que va morir s'havia allunyat de la parada de la qual no es podia moure.

LA FRASE

Allà no hi vaig veure ningú més que el senglar, però és que allà no hi havia d'haver ningú
Agustín Ortega Martínez
acusat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.