Successos

successos

Condemnat a 21 anys pel crim de Corbera

El jutge també imposa 10 anys de presó al germà de l'agressor

La secció quarta de l'Audiència de Tarragona ha condemnat a 21 anys i mig de presó Pedro Cea Clúa per l'assassinat de la parella de la seva germana el novembre del 2007, a Corbera d'Ebre. El jutge, a més, ha imposat una pena de 10 anys al germà menor de l'agressor, Diego Cea Clúa, com a cooperador necessari en el crim. Segons es considera provat, el dia dels fets, els dos homes van esperar la víctima davant del domicili de la seva germana, a Móra la Nova, i, amb l'excusa de recollir uns efectes personals, li van proposar que els acompanyés fins a la finca dels Ginaresos de Corbera, propietat de la família dels processats.

Una vegada van arribar al terreny, Pedro va disparar amb una escopeta a l'altre home al cap, per l'esquena i a una distància màxima de 30 centímetres, i li va causar la mort a l'acte. Els arrestats, a continuació, van tapar el cadàver amb terra i unes pedres i van tornar a Móra la Nova amb l'automòbil de la víctima –per tal que no se'ls relacionés amb el succés, l'endemà van llançar el cotxe al canal de Seròs, al seu pas per Sudanell–. D'altra banda, uns dies després de l'assassinat van tornar al lloc del succés i van enterrar millor el cos, que va ser descobert un any després.

La sentència també recull que Diego, que té un dèficit intel·lectual, coneixia quines eren les intencions del seu germà quan el va acompanyar al terreny. Durant el judici, celebrat a l'Audiència de Tarragona, el fiscal va sol·licitar 22 anys de presó per a Pedro, i 17 per a Diego. Paral·lelament, la fiscalia de Tarragona ha anunciat que estudiarà la sentència i no descarta sol·licitar al jutjat de Gandesa que va instruir el cas que el reobri per imputar la germana dels acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.