Successos

tribunals

Penes d'entre 3 i 4 anys per a la banda identificada per les empremtes d'orella

Els detinguts han estat condemnats per un delicte continuat de robatori, mentre que no ha quedat provat que formessin part d'una organització criminal

Els sis integrants de l'anomenada banda del Dandi, els lladres identificats per les empremtes d'orella que van deixar marcades a les portes que escoltaven, han estat condemnats a penes que oscil·len entre els 3 anys i 7 mesos de presó i els 4 anys i mig per haver robat en cases de diversos punts de Catalunya, entre el març i el juny del 2009. Els acusats, de nacionalitat georgiana, són Giorgi Mumladze, àlies Dandi; Giorgi Kakiashvili, conegut amb el sobrenom de Wally; David Tsertsvadze, El Che; Eldar Khurtsidze, El Xato; Tamaz Edzgverazde, Epi, i Daviti Geladze, el qual anomenen pel cognom. Els saquejos van tenir lloc en immobles de Sant Joan de Vilatorrada, Rubí, Castellgalí, Sant Cugat del Vallès, Aiguafreda, Hostalets de Balenyà, la Garriga, Tordera, Platja d'Aro, Sant Joan de les Abadesses, Òdena i Sant Quirze de Besora. En el judici que es va celebrar al llarg de cinc setmanes dels mesos d'octubre i novembre a Girona, Mumladze i Kakiashvili van reconèixer l'autoria dels robatoris que se'ls imputava. El fiscal demanava que se'ls imposessin, inicialment, 12 i 11 anys de presó, respectivament. El tribunal, però, ha acabat rebaixant de manera substancial la pena, ja que han estat condemnats a 3 anys i 11 mesos per un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada –se'ls substituirà per l'expulsió de l'Estat per un termini de 10 anys.

Tot i que en un principi es relacionava els arrestats amb una trentena de fets delictius i afrontaven fins a 15 anys de presó, tan sols s'ha pogut provar que Khurtsidze va perpetrar dos robatoris; Edzgverazde, tres; Tsertsvadze, set, i Geladze, tres. El tribunal ha apreciat l'atenuant de drogoaddicció a Khurtsidze i Edzgverazde, i ha exculpat Geladze i Edzgverazde de receptació i d'un delicte continuat de falsificació. D'altra banda, malgrat que el Ministeri Públic defensava que els detinguts formaven part d'una organització criminal liderada per Mumladze, se'ls ha absolt del delicte d'associació il·lícita, ja que s'ha cregut que no tenien els rols definits, sinó que actuaven de manera força matussera. S'han estimat, doncs, bona part de les tesis dels advocats de la defensa Jordi Gómez, Benet Salellas, Javier Rodrigálvarez i Salvador Amezcua.

Per entrar als habitatges, solien trencar el bombí de la porta. Havien sostret, entre altres coses, joies, televisors, rellotges, portàtils, càmeres de vídeo i de fotos, mòbils, videoconsoles, DVD, targetes de crèdit, MP3, GPS i diners. Algunes de les pertinences van ser localitzades als domicilis on residien Mumladze, Kakiashvili, Khurtsidze i Tsertsvadze.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.