Successos

successos

Mor abatut a trets l'acusat de tirotejar els Mossos a Ripoll

Mentre fugia dels agents ahir a la matinada, va disparar tres trets, que van impactar contra el vehicle policial

Va ser trobat al Berguedà, on va robar un cotxe patrulla i es va produir un altre tiroteig

Youssef Laaouni, un home d'uns 30 anys i d'origen magribí, va morir ahir en ser abatut a trets durant un tiroteig amb els Mossos d'Esquadra. L'espectacular seqüència que va protagonitzar va començar de matinada, quan va disparar un total de tres trets contra una patrulla policial de la qual va aconseguir escapar, a prop de Ripoll. Després de gairebé vint hores d'intensa recerca per interceptar-lo, els agents el van trobar poc abans de dos quarts de vuit del vespre, al Berguedà. Aquí es van desencadenar dos tirotejos més entre l'acusat i els policies que intentaven reduir-lo. Van intercanviar una vintena de trets a la carretera del Castell de l'Areny, entre els termes municipals de Borredà i Vilada. I és que, quan Laaouni va ser localitzat per una patrulla de paisà, lluny d'entregar-se, els va robar el vehicle, va atropellar un motorista que es va fer lesions lleus i, traient l'arma per la finestra, va disparar de nou contra els efectius. En la ràfega de trets, va ferir un sotsinspector al braç i almenys tres persones van haver-se de refugiar per evitar veure's enmig del foc encreuat. Els agents van disparar contra les rodes del cotxe patrulla que els havia sostret, tot i que no el van poder aturar. Va topar amb el vehicle d'una altra patrulla, contra el qual també va disparar, i arran del xoc un policia va patir una contusió cervical. Els mossos, per repel·lir l'atac, van respondre disparant també les seves armes reglamentàries contra el fugitiu, que va perdre el control i va acabar sortint de la via. Va resultar ferit molt greu per l'impacte de les bales i, una hora després, un forense en va certificar la mort.

Persecució per la C-26

En el marc d'un dispositiu per lluitar contra els assalts en domicilis, una dotació policial que estava fent una ronda de vigilància per Ripoll va observar ahir pels volts de les dues de la matinada l'acusat, en actitud sospitosa. Estava al costat del bar restaurant Can Villaura, situat a prop de l'entrada sud del municipi, entre la C-17 i la C-26. Els dos agents de la patrulla s'hi van acostar amb la intenció d'identificar-lo, però Laaouni va pujar de pressa al vehicle on anava i es va escapar a tota velocitat. El cotxe policial va començar aleshores a perseguir l'automòbil del fugitiu –un Seat León de color blanc, amb placa de matrícula 0683-BFP i domiciliat a Ceuta–. L'home, que estava ja fitxat per la policia, va agafar la carretera de les Lloses (C-26), per on va continuar en direcció al Berguedà.

De sobte, els efectius que el perseguien el van trobar aturat en un dels revolts de la via. Els investigadors van baixar per mirar de parlar amb ell i, quan es van acostar novament al turisme del delinqüent, va tornar a engegar el motor. Va intentar atropellar-los i, després, va envestir el vehicle policial, on els agents s'havien anat a refugiar. L'acusat, tot seguit, va tornar a agafar la C-26 a gran velocitat. Va treure una arma i, durant la persecució, va disparar tres trets contra la patrulla dels Mossos, que era a poca distància del fugitiu. Les bales van impactar contra la dotació policial –una d'elles va anar a parar a un dels miralls retrovisors i les altres dues al vidre davanter–. Malgrat la perillositat de la situació, no va resultar ferit cap dels efectius, que també van respondre fent servir les pistoles reglamentàries.

Escrit per confessar els fets

Després de quilòmetres de persecució, li van perdre la pista fins que, a les quatre de la matinada, van trobar l'automòbil de l'individu abandonat en una zona boscosa pròxima a un mas del terme de Borredà, a la comarca del Berguedà. Tot i que no hi havia ni rastre de l'acusat, a l'interior del cotxe els agents hi van trobar una llibreta on havia deixat escrit que havia disparat contra els mossos i els havia envestit i agredit.

Es va desplegar, des d'ahir mateix a la matinada, un ampli dispositiu per localitzar l'acusat. En l'operació hi van participar agents de les comissaries de Vic, Ripoll, Berga i la Seu d'Urgell, entre els quals hi havia membres de l'ARRO, de la unitat canina, així com un helicòpter que va sobrevolar la zona. La recerca, doncs, es va fer tant des de terra com des de l'aire, fins que finalment va ser sorprès per una patrulla a Vilada.

Reclam de les armilles

Els sindicats SME-CCOO i SAP-UGT creuen que els agents es van exposar a una situació de risc “de manera innecessària”, i lamenten que el Departament d'Interior no doti els policies de l'armilla personal de protecció. En aquest sentit, també denuncien que divendres de la setmana passada un caporal de la Policia de la Generalitat va rebre una ganivetada a l'esquena per part d'una veïna de Roses amb antecedents psiquiàtrics. Quan va intentar immobilitzar-la, la dona el va atacar. “Sortosament, només va necessitar tres punts, però entenem que aquestes lesions es podrien haver evitat si hagués dut una armilla interior”, denuncien.

2
policies
van intentar identificar l'home a prop de Can Villaura, a Ripoll; es va escapar amb un Seat León per la C-26.

LA DATA

05.06.13
Un caporal
dels Mossos va rebre una ganivetada a l'esquena que li va propinar una veïna de Roses.

LES XIFRES

20
hores
va durar ahir l'exhaustiva recerca del fugitiu. L'home, Youssef Laaouni, estava fitxat per la policia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.