Successos

Demanen vint anys de presó per als assaltants de la Selva

Els acusen de robatoris violents a Vilobí, Sant Feliu de Buixalleu i Sils el 2012

Els lladres lligaven, pegaven i amenaçaven les víctimes amb ganivets i pistoles

Els tres lladres que el 2012 van cometre tres assalts violents en domicilis de la Selva s'enfronten a penes d'entre quinze i vint anys de presó. El fiscal i l'advocat de les famílies assaltades, Sergio Noguero, els consideren sospitosos d'haver comès els robatoris colpejant, lligant i amenaçant les víctimes amb ganivets i pistoles. Hernan Felipe Hernández, César Augusto Osorio Arguijo i Epifanio Manuel Díaz Peña haurien actuat conjuntament i de manera organitzada per perpetrar els tres robatoris. El primer va ser el 18 d'abril del 2012, quan els lladres van sorprendre la víctima, una dona gran, quan havia sortit a escombrar l'escala després de tornar d'acompanyar els néts a l'escola. Amenaçant-la amb un ganivet, li van entaforar una funda del pernil coll avall, li van arrabassar les joies que duia al damunt i la van lligar de peus i mans. La van agafar a coll tota plegada i la van traginar fins on hi havia la caixa forta, la van obligar a obrir-la i van agafar joies, monedes d'or i diversos aparells electrònics que tenia a la casa. En total es van endur un botí de poc més de 6.000 euros.

El segon fet delictiu que el fiscal i l'acusació particular els atribueixen es va produir el 31 de maig del mateix any. Els tres acusats van arribar a la masia can Vilar de Sant Feliu de Buixalleu i, proveïts amb una pistola i un ganivet, van agredir i amenaçar de mort una família: pare, mare i filla. Els agressors van colpejar el pare fins a deixar-lo inconscient, i van ferir al cap la mare amb el mànec del ganivet. Després de robar-los una càmera de fotos, un ordinador, 50 euros i dos telèfons mòbils, van lligar de peus i mans la família per facilitar la seva fugida.

Abans d'acabar l'any, el 29 de desembre, els tres acusats haurien comès un tercer robatori a la urbanització Vallcanera de Sils. Els delinqüents haurien amenaçat amb una pistola la inquilina i per intimidar-la van començar a destrossar el mobiliari. La dona els va convèncer que no tenia diners, i que tornessin l'endemà. I així ho van fer. Abans, però, es van endur un televisor, una rentadora, una campana extractora i la vitroceràmica, uns objectes valorats en 890 euros. Els desperfectes van tenir un cost de 44.400 euros.

Pel que fa als delictes, se'ls acusa d'un delicte de grup criminal, dos de robatori amb violència i intimidació amb ús d'armes, dues faltes de lesions, un delicte de lesions, un delicte de danys i un altre de robatori amb intimidació en casa habitada. Els fets es jutjaran pròximament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia