Successos

Sis anys de presó per a un transportista acusat d'una agressió sexual a Pontós

També se li prohibeix acostar-se a menys de 300 metres de la denunciant, que exercia la prostitució a l'N-II

Ha d'indemnitzar la noia amb 10.000 euros

L'Audiència de Girona ha imposat sis anys de presó a Catalin Cimpeanu, un transportista de nacionalitat romanesa que va agredir sexualment una noia que exercia la prostitució a l'Alt Empordà, el 25 de febrer del 2015. Segons es declara provat en la sentència, la víctima era al voral de la carretera N-II, a escassa distància del punt quilomètric 740,5, dins del terme de Pontós. Pels volts de les onze del matí, l'acusat –que anava al volant d'una furgoneta que era propietat de l'empresa per a la qual treballava– es va aturar al davant de la jove i li va reclamar els seus serveis. Van mantenir una breu conversa per senyes, perquè no s'entenien per qüestió de l'idioma. La denunciant va aconseguir informar-lo del preu i al conductor li va semblar car en un principi, si bé al final va mostrar la seva conformitat. Ella va pujar a la cabina i l'home va desplaçar el vehicle uns metres, fins a un lloc més apartat de la carretera. Va parar i va suggerir a la noia que anessin a la part posterior. La jove va acceptar i, un cop allà, el processat va tancar automàticament les portes. La víctima li va demanar que pagués per endavant el preu del servei que havien estipulat i l'acusat li va propinar una forta plantofada a la galta. La denunciant li va recriminar la seva acció i Cimpeanu la va empènyer contra un palet que guardava a la furgoneta. Va quedar molt espantada d'aquesta agressivitat i va acabar accedint als requeriments sexuals del client, ja que temia per la seva integritat física.

Trucada incriminatòria

Cimpeanu va ingressar en presó provisional el 27 de febrer de l'any passat. El tribunal assenyala que es dóna plena credibilitat a la víctima, que es va expressar sense ambigüitats ni contradiccions. En la resolució es recorda que un mosso d'esquadra va explicar que quan la van atendre estava molt afectada. Tot i que intentava mantenir certa fortalesa, es va enfonsar mentre relatava alguns detalls; i en els informes mèdics s'hi recullen les lesions que presentava. En la vista, a més, es va reproduir una conversa telefònica que va gravar la víctima. Va rebre una trucada des de Romania, en la qual el germà de la cap de Cimpeanu li va sol·licitar que retirés la denúncia a canvi de diners.

El tribunal qualifica de molt poc veraç la versió del processat, que va assegurar que havien mantingut un contacte “convencional i normal”. En la sentència s'indica que “no sembla lògic que una persona que exerceix la prostitució accepti tenir relacions sexuals gratis amb un home que no coneixia de res”: “Resulta impensable que Cimpeanu cregués que, després de negar-se a pagar el servei, ella encara accedís voluntàriament a tenir relacions amb algú que la va tancar en un habitacle pràcticament a les fosques i que va actuar amb violència contra ella.”

A part de la pena de presó, el tribunal ha ordenat que Cimpeanu estigui sis anys en llibertat vigilada i també se li prohibeix acostar-se a la víctima a menys de 300 metres durant deu anys. I, en concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar-la amb 10.000 euros.

LA XIFRA

10
anys
de presó demanava la fiscal, Sandra Fagil, per al detingut, originari de la ciutat de Pitesti (Romania).

LA DATA

25.02.15
Pels volts de les onze del matí,
el xòfer d'una furgoneta va abordar la víctima, de nacionalitat espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia