Franja La 2

Divendres, 25 octubre de 2024
06.00
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Intermedio B2.3
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Intermedio B2.3
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 20'
07.45
Para todos La 2
Montse Elias reflexiona sobre la criança conscient. La psicòloga Patricia Ramírez, per part seva, explora el concepte de l'egoisme. D'altra banda, l'escriptor Jorge de los Santos analitza el significat de la confiança.
Altres
Durada: 25'
08.10
Nacidos de la tormenta
Los hijos de la tormenta
Els animals del nord s'enfronten a l'empitjorament del temps a la tardor i als primers rigors de l'hivern.
Documentals
Durada: 50'
09.00
De seda y hierro
De lienzo y danza
Espai que reuneix històries emocionants sobre discapacitat i dependència. Una visió diferent a partir d'una sèrie de retrats íntims i positius de persones que promouen la normalització, la diversitat, la inclusió i la visibilització.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Los seis continentes al descubierto
Australia y Oceanía
Enmig de la immensitat de l'oceà Pacífic va sorgir el món insular d'Oceania. Més al nord, es troba Austràlia, el més sec de tots els continents habitats.
Documentals
Durada: 50'
11.55
Cuaderno de campo
Culebras
Per a alguns són dimonis, mentre que, per a uns altres, gairebé són éssers angelicals. Malgrat que siguin absolutament inofensives, pocs animals provoquen uns sentiments tan oposats com les serps. Les colobres agrupen un grup de rèptils que comparteixen uns trets físics molt recognoscibles.
Documentals
Durada: 30'
12.25
Las rutas D'Ambrosio
Canarias aborigen
El xef Gonzalo D'Ambrosio visita Gran Canària, Tenerife i La Gomera per descobrir què deu la gastronomia canària a la seva tradició i als pobles aborígens, aquells que fa segles que van arribar des de l'Àfrica i que els castellans van trobar quan van arribar a l'arxipèlag.
Documentals
Durada: 60'
13.25
Mañanas de cine: ¿Por qué seguir matando?
Una comitiva, formada pel López, el seu fill i uns quants vaquers, travessa els carrers de la ciutat. Duen un home lligat, McDougall, i el maten als afores.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.50
Curro Jiménez
El bosque de las brujas
Complint una missió de vigilància, l'Algarrobo té una experiència estranya amb una jove que viu aïllada en un bosc misteriós.
Sèries
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Maravillas salvajes de Madagascar: Maestros de la selva i El Antártico salvaje: Estaciones: Tots els animals de l'Antàrtida responen a la crida de les estacions. El continent és molt diferent a l'estiu i a hivern. Durant els mesos més càlids, els elefants marins tornen a les platges. L'únic pingüí que desafia l'hivern en la foscor, a temperatures sota zero, és l'emperador.
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Tesoros profundos
El programa s'interessa per conèixer el model de gestió mediambiental de Cabo de Palos, situat a la costa de Cartagena. Gran part de les seves aigües formen part de la Reserva Marina Cabo de Palos-Islas Hormigas, creada el 1995. A més, sota les seves aigües s'amaguen tresors històrics i naturals de fa més de 100 anys, com ara El Sirio, conegut com el Titanic espanyol.
Altres
Durada: 30'
18.40
Atención obras
Marta Nieto, SEMINCI 2024
Programa que aborda la cultura en el sentit més ampli, amb una atenció especial a les arts escèniques, la música i les arts plàstiques.
Altres
Durada: 30'
19.10
Arkeo
Roma: el delirio de Nerón
A la capital d'Itàlia, els arqueòlegs de l'Escola Francesa de Roma hi han descobert un edifici excepcional que havien buscat durant segles. A les terrasses del turó del Palatí hi han trobat una peça d'arquitectura extravagant i sorprenent que es remunta a l'època de Neró: un menjador giratori.
Documentals
Durada: 25'
19.35
Arkeo
Isla de Pascua: el gran tabú
Durant molt de temps es va pensar que la gent de Rapa Nui s'havia delmat fins al punt de l'extinció, fa uns quants segles. No obstant això, les troballes de Nicolas Cauwe, un arqueòleg de renom mundial, expliquen una història diferent.
Documentals
Durada: 25'
20.00
Un país para leerlo
Oliva
Espai que recorre els racons i les localitzacions que han esdevingut enclavaments de passatges literaris inoblidables a Espanya juntament amb els autors espanyols més reconeguts i els nous escriptors que s'obren pas dins l'univers literari. A més, el programa visita les llibreries amb més personalitat, clubs de lectura i altres associacions i col·lectius que fomenten l'acostament als llibres i a la literatura. Finalment, alguns autors reconeguts recomanen un títol als espectadors.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
Espai dedicat a l'actualitat cinematogràfica.
Altres
Durada: 60'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Plano general
Miguel Ángel Tobías, el camp de treball del qual se centra en la televisió, el cinema, la literatura i la tasca d'ajuda social, és el convidat del programa. Tobías, que ha estat a punt de perdre la vida tres vegades durant els seus viatges de risc als Andes o a Haití, transmet un missatge positiu sobre la vida i la convivència, des de la seva experiència personal i professional. A més, Tobías, que ret homenatge a la seva mare i a les seves germanes, revela les seves pel·lícules i cançons preferides, i assegura que la pau interior contribueix a assolir un grau més alt de felicitat.
Altres
Durada: 30'
22.30
Historia de nuestro cine: Pim, pam, pum... fuego
Any 1940. Una corista torna a Madrid en tren, després d'una gira per províncies. Al mateix vagó hi viatja el Luis, un noi jove amb qui simpatitza. En baixar del tren, ell la segueix fins a casa i li demana asil, ja que està indocumentat.
Pel·lícules
Durada: 100'
00.10
Historia de nuestro cine: coloquio
SEMINCI, homenaje a Concha Velasco
Elena G. Sánchez rep cada setmana diferents personalitats del món del cinema per comentar i analitzar les pel·lícules emeses a Historia de nuestro cine.
Altres
Durada: 20'
00.30
Historia de nuestro cine: Yo me bajo en la próxima
En sortir de la feina, la Concha, una empleada d'una agència de publicitat, descobreix que la grua se li ha endut el cotxe, amb el qual pensava anar al casament de la filla del seu cap. Alhora, la venjança d'una treballadora també deixa sense cotxe el Pepe, un executiu d'una empresa d'alimentació, que també el necessitava per anar a la boda del fill del seu cap. Quan tots dos es troben al casament, 17 anys després d'haver-se divorciat, s'enduen una gran sorpresa.
Pel·lícules
Durada: 95'
02.05
Las noches del Monumental
David Pastor Band y orquesta de cuerda RTVE
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 30'
02.35
Grandes viajes ferroviarios por Asia
De Kuala Lumpur a Johor Bahru
Michael Portillo continua la seva exploració per la península malaia. Començant per la capital, Kuala Lumpur, dinàmica i diversa, el viatge amb tren del Michael es dirigeix a l'extrem sud de Malàisia i a la històrica ciutat de Johor Bahru, la porta d'entrada a Singapur.
Documentals
Durada: 55'
03.30
Las rutas D'Ambrosio
Las Cuencas Mineras de Aragón
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba a la comarca de Cuencas Mineras, a Terol, per conèixer el que ha donat i continua donant el seu sòl. Una terra que ha estat marcada per l'explotació, durant segles, dels recursos miners, però que avui, un cop tancades les mines, continua oferint riqueses en forma de productes gastronòmics deliciosos.
Documentals
Durada: 60'
04.30
El valle indómito
La llanura de los ébanos
Plena de vida salvatge, hi ha una plana que es troba al cor de la vall de Luangwa, a Zàmbia, coneguda pels que hi viuen com la Llanura de Ébano. És la llar dels tàntals africans, d'una família de facoquers, d'una tropa de babuïns i d'un lleopard femella anomenat Olimba.
Documentals
Durada: 45'
05.15
Turismo rural en el mundo
Alemania (I): Parque Nacional Spessart
A Alemanya, gairebé un 40% del territori està cobert de boscos. Seguint la llera del riu Main, el programa s'endinsa en la regió històrica de Francònia, on descobreix, en plena tardor, el Parc Natural de Spessart.
Documentals
Durada: 35'
05.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 25'