Medi ambient

Detecten per primer cop un llop prop de Barcelona, a la Serralada de Marina

Treballadors del parc natural de la Serralada de Marina van detectar l’any passat un llop al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. És el primer cop que un animal d’aquesta espècie apareix tan a tocar de Barcelona, segons ha avançat El Periódico i ho han confirmat fonts dels Agents Rurals a l’ACN. Amb tot, Agents Rurals han deixat clar que l’exemplar no està “assentat” a la zona i que només se l’ha vist un cop. Va ser el març de 2022 a través d’una càmera de fototrampeig.

En l’actualitat a Catalunya hi ha quatre llops identificats. Un a l’Alt Empordà, l’altre a l’Alta Ribagorça, un tercer al Solsonès, i l’últim al Moianès. No es descarta que aquest últim sigui el mateix que s’ha vist a l’àrea metropolitana. Els Agents Rurals han explicat que no s’ha comunicat l’existència d’aquest llop de forma oficial perquè només se l’ha vist una vegada i no s’han pogut fer comprovacions d’ADN per aclarir si es tracta d’un dels altres quatre exemplars detectats arreu del territori o d’un de nou.

En aquest sentit, han remarcat que aquests animals “estan acostumats a recórrer grans distàncies”, per la qual cosa és probable que l’exemplar detectat al Moianès hagi pogut desplaçar-se fins el Barcelonès o el Vallès o fins hi tot anar cap el Bages o Osona. “No l’han tornat a veure a través de les càmeres ni tampoc s’han localitzat petjades o s’han notificat interaccions amb ramats”, han comentat fonts dels Agents Rurals que han assegurat que quan es detecten aquesta mena d’indicis es fa una feina de seguiment amb ajuda de la unitat canina i en coordinació amb el departament d’Acció Climàtica.

La notícia de la localització d’un lloc a la Serralada de Marina arriba tot just quan fa una setmana es reunís per primer cop el recent creat Grup de Treball del Llop a Catalunya. Aquest grup va sorgir davant la necessitat de buscar solucions per fer compatible l’arribada del llop amb la ramaderia extensiva a les zones de muntanya.

Aquest grup de treball està integrat per representants del sector ramader, l’ambiental i experts, i servirà per consensuar accions per millorar aquesta coexistència i la gestió del possible conflictes si finalment s’arrela una població estable i reproductora, tot i que de moment només s’han localitzat individus aïllats que provenen de la població de llops presents a França i de moment només s’han detectat dues femelles solitàries els últims 20 anys. De fet, els quatre llops identificats fins ara a Catalunya són mascles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona