Medi ambient

Ecologistes en Acció demana 10 anys de presó per l’abocament al Besòs

L’entitat exigeix la pena més alta per als tres directius investigats, així com sancions i la reparació dels danys

Ecologistes en Acció ha sol·licitat 10 anys de presó per als tres directius de l’empresa Ditecsa que estan sent investigats per l’abocament tòxic al Besòs que va provocar greus danys mediambientals el 2019. Exigeixen també les corresponents sancions econòmiques i reparació dels danys causats. La petició de l’entitats se suma a la de la fiscalia, que els reclama sis anys de presó i multes milionàries. Segons posa de relleu el col·lectiu, la seva és la petició de pena més gran en aquesta mena de fets.

Ecologistes en Acció entén que el 12 de desembre del 2019 “hi va haver un delicte d’incendi imprudent amb risc per a les persones, a més d’un delicte contra els recursos naturals i un altre contra la flora i la fauna”. El foc que es va declarar a la indústria dedicada a la gestió de residus perillosos va generar una gran columna de fum tòxic que va obligar a confinar persones i també un abocament al riu que va causar una mortaldat de peixos.

El coordinador jurídic d’Ecologistes en Acció, Josep Hurtado, justifica la petició dels 10 anys tot dient que “fins ara hi ha hagut una impunitat insuportable al respecte. Aquests empresaris-delinqüents-reincidents que posen en tan alt risc la salut de les persones i del medi ambient, només amb l’aspiració d’obtenir un major lucre personal, han de pagar-ho”. Hurtado afegeix que “fa moltíssims anys que cap d’ells no ha entrat a la presó i per això creuen que poden fer el que vulguin. No volem que tot això acabi amb un posterior acord entre les parts i que ningú pagui, com gairebé sempre està passant fins ara”.

Ecologistes en Acció alerta que durant els darrers 10 anys, només a la zona propera al riu Besòs i els seus afluents hi ha hagut un total de 374 incendis industrials, el que suposa una mitjana de tres incendis industrials de caràcter greu al mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia