El batlle de la Guingueta d'Ix reclama un representant de l'administració francesa al consell del futur hospital transfronterer
Jean-Jacques Fortuny va participar a la Tercera Trobada de la Cooperació Territorial Europea de Puigcerdà
El batlle de la Guingueta va voler aprofitar la seva presència en aquest acte públic a Puigcerdà per insistir sobre el fet que ell no forma part del consell d'administració del nou ens. Jean-Jacques Fortuny va matisar que, si no hi ha representació política francesa en l'òrgan de direcció de l'hospital, «difícilment podrà ser l'hospital de tota la Cerdanya». De totes maneres, es va mostrar esperançat que el tema es podrà resoldre, perquè, si no, ha advertit, «ens trobarem amb algunes dificultats».
El gerent de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Joan Victorià Peralta, va expressar que el desafiament més gran que haurà d'assumir el futur hospital transfronterer serà que els ciutadans de l'Alta Cerdanya, a la Catalunya del Nord, el sentin com a propi. Victorià Peralta va afegir que per tal de superar aquest repte s'insistirà molt en la formació del personal sanitari pel que fa a llengua i cultura franceses. El representant de la sanitat catalana ha explicat que per arribar a acords entre dos estats heterogenis quant a serveis sanitaris, els tècnics encarregats de tirar endavant el projecte fan esforços constants per arribar al consens, però que ho estan aconseguint amb un grau important de generositat per les dues bandes, i que sense aquest esforç seria inviable el projecte.
L'hospital té l'estructura gairebé alçada del tot i està previst que entri en funcionament cap a principis del 2012, tot i que les expectatives estan posades a fer que el servei d'urgències estigui a punt al principi del 2011, per donar servei al campionat del món de surf de neu de la Molina.
L'hospital transfronterer haurà de donar servei a 30.000 ciutadans de les dues bandes de la frontera, més els turistes que visiten la Cerdanya. L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha explicat que les obres van a bon ritme i ha lamentat que finalment no s'hagi pogut agafar l'electricitat de la companyia francesa per qüestions burocràtiques. Segons Planella, la diferència de pressupost entre la companyia catalana i la francesa és de gairebé 4 milions d'euros. Finalment, però, després de dos anys d'esforços en aquest sentit i per no encallar el projecte, s'ha firmat el conveni amb Fecsa. Planella ha lamentat: «Encara la força dels estats pesa molt a l'hora de fer coses transfrontereres.»