Salut

XINA

La Xina permetrà a alguns contagiats de covid fer quarantena a casa

Serà en els casos de persones infectades asimptomàtiques i amb quadres greus de la malaltia “que compleixin certes condicions”

És una de les mesures anunciades avui que suposen una relaxació en la fèrria política de ‘covid zero’ del gegant asiàtic

La Xina permetrà a alguns infectats asimptomàtics i amb quadres lleus de covid “que compleixin certes condicions” aïllar-se a casa en lloc de ser reclosos en hospitals i centres d’aïllament, com passa des de fa gairebé tres anys. segons la cadena estatal CCTV.

La novetat forma part d’una nova sèrie de mesures anunciades aquest dimecres pel Consell d’Estat (l’executiu xinès) entre les quals també figura la reducció de la freqüència de les proves PCR a la població, entre altres decisions que suposen un pas més en la relaxació de la dura política ‘covid zero’ vigent des que va començar la pandèmia.

A excepció de llocs com hospitals, residències de gent gran i escoles, no caldrà mostrar una prova PCR per accedir a llocs públics, un requisit que ha estat vigent els últims mesos al país asiàtic i que ja algunes ciutats havien començat a relaxar en els últims dies després de registrar protestes.

Les proves d’àcid nucleic a què els residents urbans s’havien de sotmetre diverses vegades per setmana eren un dels aspectes més controvertits dels antics protocols juntament amb l’aïllament de tots els infectats i els seus contactes propers, a vegades en centres de quarantena amb males condicions de salubritat.

Entre les noves mesures destaca també la prohibició d’“obstaculitzar portes”, una pràctica que ha estat comú aquests anys a la Xina en edificis amb contagiats i que ha causat protestes pels perills que comporta.

A finals de novembre, la mort de deu persones en un incendi d’un edifici residencial a Urumqi (a l’oest del país) va ser atribuïda a un suposat bloqueig de les vies d’escapament. Tot i que les autoritats ho van desmentir, la indignació va desfermar una onada de protestes que es va estendre per tota la Xina.

Segons els nous protocols, la detecció d’un cas positiu a una llar no podrà desembocar al confinament de tot l’edifici, veïnat o barri, sinó que quedarà delimitat a l’habitatge afectat.

El Consell d’Estat emfatitza la necessitat d’“accelerar la vacunació de la gent gran”, demanant a les localitats que augmentin la taxa d’immunització entre la gent gran, un dels col·lectius més vulnerables però també un dels més reticents a vacunar-se al país asiàtic.

El nou paquet de directrius estipula a més que les classes seran presencials tret que es detectin casos a l’escola i que les cantines i els centres esportius de les institucions educatives han de funcionar amb normalitat.

En els darrers dies, la premsa oficial havia començat a minimitzar el risc de la variant òmicron en nombrosos articles i entrevistes a experts, un gir d’argument que acompanya la relaxació relativa d’alguna de les mesures més estrictes de la política de ‘covid zero’, vigent des de fa gairebé tres anys.

Les autoritats ja havien afirmat que es donen les “condicions” perquè el país “ajusti” les seves mesures a aquesta “nova situació” en què el virus provoca menys morts.

El govern defensa que ha salvat milions de vides mitjançant la política de ‘covid zero’, que ha consistit fins ara en l’aïllament de tots els contagiats i els seus contactes propers, estrictes controls fronterers, confinaments parcials o totals als llocs on es detecten casos i proves PCR constants a la població urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona