Salut

SALUT

El Parlament insta el govern a fer els dos hospitals vallesans

VICENÇ FERRER L'oposició demana que es reprengui l'encàrrec a Mútua de Terrassa i CiU diu que vol estudiar-ne la viabilitat ERNEST LLUCH El PSC vol derivar pacients, temporalment, a la Clínica del Vallès, a l'HGC i al de Terrassa

En el marc de la comissió de Salut del Parlament de Catalunya, els diversos grups parlamentaris de l'oposició han instat el govern de CiU a posar fil a l'agulla de manera immediata en el projectes dels dos hospitals comarcals que durant els anys del govern tripartit no van reeixir en els terminis previstos. Es tracta de l'hospital Vicenç Ferrer –que ha de donar servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal– i també l'Ernest Lluch –per als veïns de Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Montcada.

En la comissió, celebrada dijous de la setmana passada, es van aprovar les propostes de resolució presentades per ICV-EUiA i el PSC, per a tots dos centres hospitalaris. Els acords representen un entrebanc al full de ruta del conseller de Salut, Boi Ruiz, que supeditava la viabilitat d'aquests equipaments i altres centres sanitaris a la capacitat inversora del govern. És per això que les esmenes de CiU a les propostes de resolució plantejaven a “estudiar, en el marc d'elaboració dels pressupostos, la inclusió” d'aquests hospitals vallesans.

Pel que fa a l'hospital Vicenç Ferrer, la diputada Laia Ortiz, explicava ahir a Rubí que la proposta dels ecosocialistes s'emmarca en el creixement poblacional i insta a mantenir els acords amb Mútua de Terrassa perquè assumeixi la construcció del centre a canvi de la cessió dels terrenys. El text aprovat inclou l'esmena del PP que recorda que el projecte té el suport de tots els grups municipals dels consistoris. La proposa del PSC incideix que el compromís amb Mútua de Terrassa s'expliciti aquest 2011.

En relació amb l'hospital Ernest Lluch, el PSC proposa que mentre no es faci el nou hospital “augmenti de manera transitòria el nombre de derivats i d'intervencions” a la Clínica del Vallès –ara ja hi ha 50 llits concertats– i si convé a l'Hospital General de Catalunya a Sant Cugat i a l'Hospital de Terrassa. L'objectiu és doble: reduir les llistes d'espera i afavorir la descongestió del Parc Taulí de Sabadell. ICV-EUiA proposa en el seu text mantenir els compromisos del govern tripartit –d'encarregar la licitació al Catsalut– de manera prioritària. Mentre el PSC aposta per cedir la construcció i l'explotació a un tercer, ICV-EUiA vol que el nou hospital sigui de titularitat pública. Cs ha criticat que els textos aprovats “són ambigus i no comprometen a res”.

“Volem ser un govern responsable”

C.A.F.

La portaveu de CiU a la comissió de Salut al Parlament, Cristina Iniesta, va lamentar que durant la sessió els grups no fossin capaços de crear el consens necessari. Iniesta va recordar que CiU ja va donar suport al pla d'infraestructures de l'anterior govern i va afegir que els dos centres hospitalaris del Vallès Occidental no van obtenir el finançament de l'ens públic ICF Equipaments. La diputada admet “la idoneïtat dels equipaments” i de les “necessitats territorials”, però va avisar que calen “compromisos seriosos amb els pressupostos del 2011”. En aquest sentit, va sentenciar: “Volem ser un govern responsable”. Iniesta, en vista de la petició d'aprovació de calendaris amb actuacions per aquest mateix any i el 2012, va recordar que l'hospital Ernest Lluch s'havia d'haver posat en marxa el 2009, mentre que per al Vicenç Ferrer la fi de les obres s'havia fixat per al 2010. “Ens sorprèn moltíssim que ens demanin tant a curt termini tot allò que durant tant temps es podia haver fet”, va dir Iniesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA