Roquetes celebra el 75è aniversari del CEIP Marcel·lí Domingo

La biblioteca municipal de Roquetes és escenari, aquests dies, d'una exposició que commemora el 75è aniversari del CEIP Marcel·lí Domingo i que ahir va inaugurar el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. El líder republicà va aprofitar l'ocasió per fer memòria d'aquest personatge «massa oblidat». Durant la inauguració, Carod-Rovira, estudiós de Domingo i autor de la seua primera biografia, va insistir en el fonament ideològic del personatge, ministre d'Instrucció Pública en proclamar-se la Segona República i, segons el qual, l'educació convertia les persones en lliures: «Per Domingo, l'educació era fonamental i per això aplicava una pedagogia molt moderna per l'època, en què a l'escola hi havia un contacte directe amb la realitat», va explicar. Durant l'acte també es va presentar el llibre Les escoles de Don Marcelino: fets i gent que les van fer possible (Roquetes1927-1934), del roquetenc Ramon Barberà. El llibre, igual que l'exposició, recull diversos documents a partir dels quals s'explica com van néixer aquestes escoles.

D'altra banda, el vicepresident va aprofitar la visita a Roquetes per reunir-se amb l'alcalde del municipi, Francesc Gas, per contrastar els compromisos del govern amb el desenvolupament econòmic de l'Ebre. Carod-Rovira va assegurar que les Terres de l'Ebre són una «prioritat absoluta» per a la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.