Educació

El TSJC decreta més castellà en una aula sense percentatges

Un centre ha de fer una o més assignatures principals en aquesta llengua

Educació diu que no és una nova aplicació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat que l’escola Sagrada Família Urgell haurà d’impartir més classes en castellà en l’aula d’una alumna, però, a diferència d’anteriors sentències, no decreta un percentatge sinó que obliga que es faci en aquesta llengua “ una o unes matèries o assignatures addicionals que, per la seva importància en el conjunt del currículum i la seva càrrega lectiva, puguin ser considerades com a principals”. Es tracta de la primera sentència, que no és ferma, que dicta el TSJC després de l’aprovació del decret llei d’usos lingüístics de l’estiu passat, una normativa que el mateix tribunal va dur al Tribunal Constitucional perquè resolgui si s’adiu a la constitució espanyola. En aquest centre concertat ja s’estava impartint un 25% de les classes en castellà de manera cautelar.

Segons el Departament d’Educació, la sentència és d’un cas anterior a l’aprovació de la nova normativa impulsada pel govern i no implica cap nova aplicació de més castellà. Fonts del departament van declarar a l’Agència Catalana de Notícies que, després de l’aprovació del decret que rebutja l’aplicació de percentatges lingüístics i de la llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, cap nova escola ha hagut d’aplicar el castellà per imposició dels tribunals. Sí que ho han hagut de fer aquelles a les quals el TSJC havia imposat el castellà com a mesura cautelar.

La sentència la va donar a conèixer ahir l’Assemblea per una Escola Bilingüe. La presidenta de l’entitat, Ana Losada, va assegurar que “aquesta sentència desbloqueja les peticions de bilingüisme que no podíem fer després del decret d’usos lingüístics i afecta no només a recursos que podrem tornar a presentar, sinó a recursos que tenim en marxa i que la jurisprudència que fixi el TSJC pot fer que tinguin una resolució positiva”. La presidenta de l’entitat hi va afegir que “l’aprovació de la llei d’usos lingüístics va significar el bloqueig en l’aplicació de la sentència que indicava que tots els centres catalans havien d’impartir un mínim del 25% de les classes en espanyol”, va indicar la presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe.

LA FRASE

Aquesta sentència desbloqueja les peticions de bilingüisme que no podíem fer
Ana Losada
Presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona