Educació

El Poal tindrà aquest curs la primera llar d'infants rural del Pla d'Urgell

Hi ha sis nens i nenes inscrits i està adscrita a l'escola El Roser

L'Ajuntament paga el sou de la mestra i cobra les quotes del servei que fixa Ensenyament

La seu consistorial del Poal, on s'ubica el centre d'educació infantil i primària El Roser, estrenarà aquest curs la primera llar d'infants rural de la comarca del Pla d'Urgell. De fet, el nou equipament estarà adscrit a l'escola, motiu pel qual ha estat necessari obrir una porta que comuniqui directament l'aula de cicle inicial –amb divuit alumnes– i la de la guarderia, que iniciarà el servei amb sis usuaris.

La fórmula de llar d'infants rural, que es va començar a implantar el curs passat com una prova pilot d'Ensenyament, permet compartir part de l'equip docent de l'escola que s'encarrega de l'àrea de cicle infantil, amb la qual cosa s'abarateixen els costos tant per als pares com per a l'Ajuntament. Una de les condicions principals per poder acollir-s'hi és que hi hagi una xifra d'inscrits inferior a deu alumnes.

“Si no ens suméssim a aquesta iniciativa hauríem de comptar amb dues professores per poder tirar endavant la llar d'infants, i d'aquesta manera amb una és suficient”, explica l'alcalde del Poal, Rafel Panadés. Fins ara, el servei es prestava de forma privada però fent ús d'un espai municipal. Ara, la mateixa tècnica en educació infantil que ho coordinava s'incorporarà a la nova llar i treballarà conjuntament amb la mestra de cicle infantil, que serà la tutora dels nens i nenes de la guarderia.

A banda de la comunicació directa entre les dues classes, també ha estat necessari col·locar una nova finestra entre l'aula i el lavabo per poder controlar millor els infants. Unes obres d'adequació que han tingut, en total, un cost de poc més de 2.000 euros.

Tot i que la llar d'infants estarà vinculada a l'escola, el consistori serà qui pagarà el salari de la tècnica d'educació infantil i també s'encarregarà de cobrar les quotes –fixades per Ensenyament– als pares dels usuaris del servei

La nova llar tindrà el mateix horari i calendari que l'escola i si es vol ampliar el servei s'haurà de fer com a activitat extraescolar a través de l'AMPA. La seva posada en marxa ajuda a assegurar la continuïtat de la mateixa escola, que forma part de la zona escolar rural Plaurcén i que dóna servei a prop d'una quarantena d'alumnes.

Una fórmula que apliquen 25 centres a Lleida

El Departament d'Ensenyament preveu que aquest curs es posin en marxa 21 noves llars d'infants rurals a la demarcació de Lleida; entre aquestes, la del Poal, que serà la primera a la comarca del Pla d'Urgell.

La prova pilot d'aquest sistema, que es va implantar el curs 2015/16, es va dur a terme a set centres de Catalunya. D'aquests, quatre eren de Lleida i continuaran prestant el servei aquest curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera