Societat

xarxes socials

Telegram identificarà qui no respecti les seves regles si la Justícia ho demana

La xarxa social ha anunciat un canvi en el tractament i protecció de les dades dels seus usuaris

El propietari i fundador de Telegram, Pàvel Dúrov, ha anunciat aquest dilluns un enduriment de la moderació en la seva xarxa social el que suposarà, entre altres coses, que comunicaran les dades de les persones que no respectin les seves regles si la Justícia li ho demana.

En un missatge en el seu perfil de la plataforma, Dúrov, que va ser detingut i imputat a França a la fi d’agost per la difusió de continguts il·legals, ha avisat que “les adreces IP i els números de telèfon d’aquells que infringeixen les nostres regles poden ser divulgades a les autoritats competents en resposta a demandes legals prèvies”.

Es tracta de “dissuadir més als delinqüents que abusin de les nostres regles”.

Aquest empresari, que té nacionalitat russa, però també francesa i de la Unió dels Emirats Àrabs, ha afirmat que Telegram ha posat en marxa una sèrie de mesures, sobretot per a “les persones que no respecten les nostres regles per a vendre productes il·legals”.

Això és el resultat de l’acció d’un equip de moderadors que s’han servit de la intel·ligència artificial perquè el cercador de la plataforma sigui “molt més segur”. “Tots els continguts problemàtics que hem identificat ja no són accessibles amb el cercador”.

Aquesta situació contrasta amb la que hi havia fins ara, ja que Telegram subratllava que no transmetia informacions dels seus usuaris excepte en les investigacions per terrorisme.

Ara, no obstant això, s’adverteix als usuaris que si són sospitosos en una investigació per activitats delictives que també violen les normes internes de la xarxa, es farà “una anàlisi jurídica de les demandes” que li arribin de la Justícia, a la qual es podrà comunicar l’adreça IP i el número de telèfon.

Des del seu arrest en arribar a París el 24 d’agost, Dúrov ha començat a col·laborar amb la Justícia a França però també en altres països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia