paüls
Cireres i herbes aromàtiques
L'Ajuntament vol desestacionalitzar la campanya de la cirera i donar a conèixer productes que la tenen de base
Les cireres de temporada de Paüls van ser les vertaderes protagonistes de la vuitena edició de la Festa de la Cirera i de les Plantes Aromàtiques, on un total de tretze parades van oferir aquesta fruita local. Entre la resta d'estands també destacaven altres productes alimentaris locals de qualitat, com ara les olives en conserva natural, la mel casolana, fruites seques i oli. D'altra banda, els artesans del municipi també van donar a conèixer els seus treballs en articles d'ornament, bijuteria i complements. A més de la III Trobada de Puntaires, en el darrer dia de fira a Paüls es van portar a terme diversos actes d'animació, tallers per als més petits i diverses xerrades sobre artesania. “Enguany el temps hi ha acompanyat i la collita de cirera ha estat abundant i de qualitat. En general ha anat bé per la diversitat de varietats”, afirmava Miquel Pallarès Vallespí, productor del municipi, que d'altra banda lamentava que en les darreres edicions les vendes havien disminuït, perquè “ara han sortit moltes fires i la gent es mira més el que gasta”. Durant el cap de setmana de festa, Paüls va demostrar als visitants les múltiples possibilitats de la cirera, oferint-la en cóc, pastís i amb les begudes tradicionals del licor i l'aiguardent de cirera. “En el que treballem des de la comissió és a desestacionalitzar la campanya de la cirera i donar a conèixer productes que la tenen com a base”, explicava Enric Povill, regidor de Fires de Paüls. Per la seva banda, Júlia Celma, l'alcaldessa de Paüls, subratllava la voluntat de lligar les dates de maduració amb la fira, cosa complicada en una fruita tan delicada com la cirera, que enguany ha madurat molt més aviat que l'any passat, a causa de les condicions climatològiques.