Societat

Medi ambient

Saldes rep el distintiu de cel nocturn de qualitat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir la resolució per la qual es declaren dos espais amb un cel nocturn de qualitat a Saldes (Berguedà). Són el mirador de Gresolet i la plaça de l'Espà i converteixen Saldes en el primer de Catalunya que disposa d'aquest distintiu.

La declaració s'aplica en espais on es considera convenient preservar la qualitat del cel nocturn a causa de les seves singulars característiques. La protecció, però, ha d'anar acompanyada d'un pla d'actuacions que inclogui la millora de l'enllumenat exterior de la zona, activitats de sensibilització ambiental i la promoció del turisme sostenible al voltant de l'observació del cel.

En aquest sentit, l'alcalde de Saldes, Moisès Masanas, ha explicat a aquest diari que el projecte “ja està fet i pressupostat” i tindrà un cost d'uns 90.000 euros. La meitat aniran a càrrec de la Diputació de Barcelona, i s'intentarà que els altres 45.000 euros siguin finançats per la Generalitat amb una línia d'ajuts per accions d'eficiència energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]