Santa Bàrbara presenta l'oli nou

Una setantena d'expositors participen a la XIII Fira de l'Oli Novell, els Cítrics i el Comerç

La tretzena edició de la Fira de l'Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç va reunir, aquest cap de setmana a Santa Bàrbara, una setantena d'expositors i centenars de visitants. Un any més, el municipi va presentar, en el marc de la fira, un dels seus productes més apreciats, l'oli, així com també va aprofitar l'ocasió per promocionar altres productes i el comerç del territori. «Hem hagut de deixar fora una desena d'expositors per qüestions d'espai», va explicar la regidora de fires i festes del municipi, Judit Lleixà. De fet, la meitat dels expositors, tant del poble com d'altres municipis d'arreu de Catalunya, participen a la fira des dels seus inicis ja que, al llarg dels anys, s'ha convertit en un referent.

La promoció de l'oli i altres productes del territori, a més, també es va fer a través de diverses activitats, adreçades tant als més grans com als més petits. Els xiquets i xiquetes van poder participar en un concurs d'elaboració de panoli, així com també es van organitzar altres tallers infantils. Un d'aquests consistia a fer ungles per plegar olives, tal com es feia antigament. «Fem demostracions dels procediments tradicionals, i enguany vam apostar per fer aquest taller adaptat als més petits», va explicar la regidora. D'altra banda, l'edició d'enguany va comptar amb l'IGP Patates de Prades com a convidat especial i, per aquest motiu, l'Associació de Dones Planeres va organitzar un concurs de pelar patates. Segons Lleixà, l'objectiu d'aquestes activitats és fer la fira més atractiva per a tots els públics.

Com a novetat, la fira també va presentar una distribució diferent. Les noves instal·lacions de la zona esportiva, que és on s'ubica la fira, van permetre col·locar les veles de manera que es creava un circuit que va millorar la fluïdesa de la circulació. «Els altres anys hi havia molts embussos als accessos, i enguany es pot circular molt més fàcilment», va comentar la regidora.

La cuina de l'oli

A més de la fira, Santa Barbarà compta, fins diumenge que ve, amb les XII Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Oli. Així, diferents restaurants del municipi ofereixen aquests dies menús amb preus especials en què l'oli n'és el producte principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona