Societat

tribunals

cas cp vic

Els investigats pel cas del Club Patí Vic haurien desviat uns 960.000 euros

El president, el director tècnic i l'assessor i auditor del club de l'anterior junta directiva van ser detinguts el passat 27 d'abril

La investigació confirma que durant anys va existir una comptabilitat paral·lela oculta als socis i a l'administració

Els tres detinguts per les presumptes irregularitats en la gestió del Club Patí Vic haurien desviat almenys 960.000 euros dels comptes de l'entitat sense acreditar la seva destinació, segons els Mossos d'Esquadra. El president, el director tècnic i l'assessor i auditor del club de l'anterior junta directiva estan investigats per delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, frau a la Seguretat Social, falsedat documental, falsedat comptable i concurs de creditors fraudulent.

Aquestes detencions són el resultat de la tercera fase d'una investigació que es va iniciar al mes de març de 2016 per encàrrec del Jutjat d'Instrucció 2 de Vic, que va sol·licitar investigar una denúncia presentada per un soci d'una entitat esportiva de Vic per presumptes irregularitats econòmiques i comptables a l'entitat esportiva.

En la primera fase de la investigació es va realitzar l'entrada i perquisició a la seu del club i als domicilis de l'antic gerent i d'un familiar seu. En l'operatiu policial es va intervenir nombrosa informació comptable i documentació sobre els ingressos reals i les despeses de l'entitat, l'anàlisi de la qual va evidenciar l'existència una doble comptabilitat.

En la segona fase, al mes d'abril, es va dur a terme una nova entrada i perquisició a les instal·lacions del club i es va prendre declaració a diversos treballadors i jugadors. Sis directius i ex-directius del club van declarar en qualitat d'investigats en seu policial.

La investigació va permetre constatar l'existència i el funcionament durant anys d'una comptabilitat paral·lela, oculta als socis del club i a les pròpies institucions públiques, com Hisenda i Seguretat Social. L'anàlisi d'aquesta comptabilitat paral·lela va proporcionar evidències de l'ocultació de l'estat econòmic real de l'entitat esportiva en els anys investigats. En concret, entre el 2008 i el 2014 hi havia un dèficit d'1.175.010 euros contra els 254.766 euros que es van declarar en els informes d'auditoria.

A més, l'anterior junta directiva va sol·licitar l'any l'2010 un crèdit de 1.600.000 euros a càrrec de l'entitat, sense el consentiment de l'assemblea de socis, amb la finalitat de cobrir el forat deficitari no declarat obviant les inversions que haurien d'haver fet.

Els agents van determinar la implicació directa de l'antic assessor i auditor de l'entitat, ja que va ser l'encarregat de confeccionar les auditories presentades als socis i va realitzar un assessorament actiu per ocultar la situació econòmica real del club.

El passat 27 d'abril es va realitzar la tercera i última fase de la investigació. La policia va realitzar tres entrades i registres a Manlleu, Gurb i Manresa i es van realitzar les detencions dels dos exdirectius i l'exauditor. Tots tres van passar a disposició judicial el 28 i d'abril i, després de comparèixer davant el jutge, van sortir en llibertat amb càrrecs. També es van prendre declaració a dos antics gerents com a investigats.

En l'operació policial també es va acreditar l'existència de múltiples pagaments no declarats als jugadors del primer equip d'hoquei sobre patins, motiu pel qual s'ha obert un nou procediment per un delicte contra la Seguretat Social per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Els investigadors continuen indagant un seguit de cobraments no justificats per part dels investigats de diners provinents de comptes del club. En aquests moments aquesta xifra se situaria al voltant de 960.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona