Societat

Una festa específica a Barberà de la Conca per promocionar el trepat

Que una varietat de raïm tingui una festa pròpia no és gaire usual. El petit municipi de Barberà de la Conca va ser marc el mes de maig passat de la primera edició de la Festa del Trepat, la varietat autòctona de la Conca.

L'Ajuntament del municipi, en una ferma aposta per donar a conèixer els vins monovarietals –que cada vegada més els viticultors de la zona es dediquen a vinificar-hi–, va organitzar el dissabte dia 22 de maig un seguit d'actes populars que van tenir el trepat com a protagonista.

De la diada festiva en què van participar prop de tres-centes persones, l'alcalde del municipi, Ramon Ribas, va destacar precisament «la bona acollida» que va tenir, sobretot pel que fa als veïns, ja que aquesta substituïa la tradicional Festa del Castell que s'ha celebrat any rere any al municipi durant aquesta època. Molts dels assistents forans van acudir-hi atrets per la singularitat de la diada, que oferia, entre altres activitats, una visita guiada a les vinyes velles de trepat a càrrec del viticultor Jordi Miró; la mostra de vins i caves trepats de la Conca i el tast de vins i caves guiat amb el reconegut sommelier Roger Viusà, en què van prendre part una seixantena de persones. La jornada es va encetar al matí a l'esplanada davant de la cooperativa, amb un esmorzar popular en què es van repartir un total de 150 racions. Aquest mateix emplaçament va ser marc del mercat de col·leccionistes de xapes de cava.

La majoria d'activitats, però, es van concentrar al castell hospitaler i templer i el seu entorn, un indret emblemàtic que va ser escenari a la tarda del concert de jazz acompanyat de maridatge que va posar fi a la celebració.Successos

Cinc detinguts a Torrefarrera en una baralla entre dos grups

Torrefarrera
salut

Un patró alimentari de Sant Joan de Déu incrementa un 20% el nombre de nens que mengen verdura

barcelona
societat

Lliuren 11.000 firmes per aturar el trasllat dels usuaris de la residència de Reus

Reus
GIRONA

Revisions oftalmològiques per a 36 nens en situació vulnerable

GIRONA
urbanisme

Els pisos de la Torre Barceló de Mataró seran de compra i no de lloguer

Mataró
societat

Simulacre de risc químic al Baix Llobregat, el Barcelonès i els dos vallesos dimecres

Barcelona
PALOL DE REVARDIT

Faran una àrea de descans de la via verda a l’antiga Oficina de Turisme

PALOL DE REVARDIT
Palamós

Comencen les obres del centre i hospital de dia per a gent gran La Porxada

PALAMÓS
societat

A judici per tallar les vies dels ferrocarrils durant la vaga del 8-M de 2018

Terrassa