Societat

Una festa específica a Barberà de la Conca per promocionar el trepat

Que una varietat de raïm tingui una festa pròpia no és gaire usual. El petit municipi de Barberà de la Conca va ser marc el mes de maig passat de la primera edició de la Festa del Trepat, la varietat autòctona de la Conca.

L'Ajuntament del municipi, en una ferma aposta per donar a conèixer els vins monovarietals –que cada vegada més els viticultors de la zona es dediquen a vinificar-hi–, va organitzar el dissabte dia 22 de maig un seguit d'actes populars que van tenir el trepat com a protagonista.

De la diada festiva en què van participar prop de tres-centes persones, l'alcalde del municipi, Ramon Ribas, va destacar precisament «la bona acollida» que va tenir, sobretot pel que fa als veïns, ja que aquesta substituïa la tradicional Festa del Castell que s'ha celebrat any rere any al municipi durant aquesta època. Molts dels assistents forans van acudir-hi atrets per la singularitat de la diada, que oferia, entre altres activitats, una visita guiada a les vinyes velles de trepat a càrrec del viticultor Jordi Miró; la mostra de vins i caves trepats de la Conca i el tast de vins i caves guiat amb el reconegut sommelier Roger Viusà, en què van prendre part una seixantena de persones. La jornada es va encetar al matí a l'esplanada davant de la cooperativa, amb un esmorzar popular en què es van repartir un total de 150 racions. Aquest mateix emplaçament va ser marc del mercat de col·leccionistes de xapes de cava.

La majoria d'activitats, però, es van concentrar al castell hospitaler i templer i el seu entorn, un indret emblemàtic que va ser escenari a la tarda del concert de jazz acompanyat de maridatge que va posar fi a la celebració.barcelona

La fiscalia vol presó per un ciclista que va matar un xofer

LLORET DE MAR
societat

Controlat el foc forestal a Riudecanyes

barcelona

SOS Costa Brava reivindica la titularitat pública del camí de Can Juncadella

Lloret de Mar

Internament per als dos menors detinguts per una agressió sexual en grup

BADALONA

El No de Blanes a l’explotació sexual i el tràfic de dones i menors

Blanes
religió

El papa demana a Europa l’acollida justa dels migrants

Barcelona
RELIGIÓ

Mor Jacint Medina, el “capellà compromès”

societat

Tret de sortida al pòdcast més gran de la història del català

barcelona
societat

La Mercè ja mou multituds

barcelona