Societat

«Com que no han fet res dolent, estan aquí esperant que es faci justícia»

Les dones de Fèlix Millet i Jordi Montull, i la filla del segon, també imputada, visiten Brians 2

Fèlix Millet i Jordi Montull van entrar a Brians 2 dijous a la nit i ja han rebut la visita de les dones en dues ocasions: la primera, divendres, després que ho fessin els advocats, i la darrera, ahir al matí. Mercè Mir, dona de Montull, va ser la primera a arribar i ho va fer acompanyada de la filla, Gemma Montull, exdirectora financera del Palau i també imputada en el cas del saqueig. Totes dues van esgotar el temps màxim de la visita i a la sortida van accedir a parlar davant les càmeres de TV3 per demanar justícia. «Com que no han fet res de dolent, estan aquí esperant que es faci justícia i que la jutgessa faci el que ha de fer», va declarar la dona de Jordi Montull davant les càmeres. La filla, Gemma Montull, hi va afegir: «Està molt bé, molt tranquil i molt confiat que es farà justícia i que es demostrarà la veritat d'allò que ells han dit; tenen la consciència molt tranquil·la.» Més tard la dona de Fèlix Millet va arribar tota sola per visitar el seu marit. Va arribar a la presó de Sant Esteve Sesrovires amb taxi i també va exhaurir el temps màxim de visita. A la sortida, a diferència de la dona i la filla de Montull, va ser molt més lacònica en les declaracions davant les càmeres. La periodista de TV3 li va preguntar com se sentia i ell va respondre: «Imagini's vostè que fos el seu marit.» Al pàrquing del centre penitenciari l'esperaven uns altres familiars, que l'havien anat a buscar.

Millet i Montull comparteixen una cel·la del mòdul ordinari de Brians 2 des de dijous a la nit, després que la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona decretés presó comunicada i sense fiança per a tots dos pel cas de l'hotel del Palau. La magistrada els acusa d'apropiació indeguda i tràfic d'influències, en una operació urbanística promoguda per ells per construir un hotel de luxe adjacent a l'edifici del Palau de la Música. La jutgessa sospita que tots dos van fer servir la seva influència per tirar endavant el projecte amb l'aval de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Per això mateix, la jutgessa començarà a prendre declaració a partir de demà a tots els testimonis citats, tots ells alts càrrecs del govern de José Montilla i també del govern municipal. El primer a declarar demà serà el conseller d'Economia, Antoni Castells, qui va firmar un conveni amb Millet pel canvi d'usos d'una finca pública per poder fer l'hotel. Castells sempre ha defensat la legalitat del conveni i l'operació, que, segons ell, en cap cas hagués suposat un perjudici per a l'administració pública. A part de Castells, també estan citats a declarar fins al 2 de juliol el tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Ramon Garcia Bragado; els exregidors Carles Martí i Itziar González, i l'actual cap de l'oposició i candidat de CiU, Xavier Trias. La llista de testimonis la completen tècnics de la Generalitat i l'Ajuntament, i el fill de l'exdiputada del PSC Anna Balletbò.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP
Tot Recordant

Jacqueline Kennedy, la primera dama més jove de la història dels Estats Units